Χρόνος προετοιμασίας: 30, μαγείρεμα: 45

Υλικά για 4-5 άτομα

1 κιλό κιμά χοιρινό

2 φέτες ψωμί, μπαγιάτικο, μόνο την ψίχα

1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι

1 αβγό

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

3 πράσινες πιπεριές, σε λωρίδες

3 πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες

½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο

3 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή 1 συσκευασία κονκασέ

2 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια

1 ξυλάκι κανέλας, μικρό

1 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Κεφτέδες: Μουσκεύουμε καλά το ψωμί και το στραγγίζουμε.

2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες, ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για να δέσουν τα αρώματα και να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

3. Σάλτσα: Σε φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

4. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε προσεκτικά στο τηγάνι. Φροντίζουμε να περιχύσουμε με τη ντομάτα όσα δεν καλύπτονται,

5. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά.

6. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι.

Tip

Γίνεται και με μοσχαρίσιο κιμά, κιμά από κοτόπουλο ή μείγμα με χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά.