Προετοιμασία 30΄

Μαγείρεμα 40΄

Υλικά για 4 άτομα

6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο

1 κιλό χοιρινό ψαχνό (σπάλα ή μπούτι), σε κύβους μεγέθους καρυδιού

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (τολευκόκαι τοπράσινο μέρος), σε ροδέλες

200 ml λευκό ξηρό κρασί

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αβγολέμονο

1 αβγό

χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και τα αφήνουμε να μαραθούν και να γυαλίσουν.

2. Προσθέτουμε το χοιρινό και το γυρίζουμε απ’ όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα.

3. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για ακόμη 5 λεπτά.

4. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

5. Αν χρειαστεί, στο ενδιάμεσο προσθέτουμε λίγο νεράκι ζεστό.

6. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν ακόμη 5 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει γίνει το κρέας και αποσύρουμε από τη φωτιά.

7. Αβγολέμονο: Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζουμάκι του φαγητού συνεχίζοντας το χτύπημα. Περιχύνουμε με το αβγολέμονο το χοιρινό, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και το αφήνουμε να ησυχάσει για 5-10 λεπτά.

Tips

Συνοδεύστε το φαγητό με στραγγιστό γιαούρτι, ταιριάζουν πολύ.

Αντί για χοιρινό, δοκιμάστε κοτόπουλο, αρνάκι ή κατσικάκι.