Υλικά για 4 άτομα

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

1 κιλό ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και περασμένες από τον τρίφτη

1 κ.κ. ρίγανη (προαιρετικά)

½ κ.κ. ζάχαρη (προαιρετικά)

6 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά. Ρίχνουμε τη ρίγανη και λίγο προτού δέσει η σάλτσα τη δοκιμάζουμε. Αν είναι όξινη προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα αβγά στη σάλτσα και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε με κινήσεις μπρος-πίσω για να ενωθούν με τη σάλτσα και να ψηθούν πολύ καλά, χωρίς όμως να στεγνώσουν.

Tips

Το μυστικό είναι να βράσουμε καλά τη σάλτσα ώστε να «στεγνώσει» όσο καλύτερα γίνεται. Έτσι δεν θα βγάλει τα υγρά της μέσα στα αβγά και η στραπατσάδα θα ψηθεί σωστά χωρίς περιττό ζουμάκι.

Προτού ψηθούν εντελώς τα αβγά, μπορούμε να προσθέσουμε 1 φλ. φέτα τριμμένη ή σφέλα. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το αλάτι, ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί.

Μην διστάσετε να προσθέσετε όποιο φρέσκο μυρωδικό αγαπάτε. Ο δυόσμος ταιριάζει με τη φέτα, ο βασιλικός δένει άψογα με την ντομάτα και ο άνηθος θα αναδείξει το φαγητό με το άρωμά του.