Υλικά για 10-12 μερίδες

650 γραμμ. πορτοκάλια, χωρίς κουκούτσια, πλυμένα
200 γραμμ. βούτυρο, λιωμένο
300 γραμμ. ζάχαρη άχνη
3 αβγά + 1 κρόκος αβγού
100 γραμμ. φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη
200 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γραμμ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τα πορτοκάλια (μαζί με τη φλούδα) μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Αδειάζουμε τον πουρέ πορτοκαλιού σε ένα μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, τα φουντούκια και, στο τέλος, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε για 1 ώρα. Σερβίρουμε το κέικ ζεστό, σκέτο ή με μία μπάλα παγωτού.

Τip
Σερβίρεται και κρύο. Αν το συνοδεύσετε με γλασαρισμένες φέτες πορτοκαλιού θα γίνει ακόμη καλύτερο.