Smoothie με καρότο, μήλο, σέλερι, σπανάκι, τζίντζερ, smoothie γλυκιάς κολοκύθας με μπανάνα, γάλα, νιφάδες βρόμης, ξηρούς καρπούς και κανέλα, χυμός ανανά, με ρόδι, πράσινο μήλο, τζίντζερ, δυόσμο, άλλο smoothie – το επονομαζόμενο και «Blue Monday»-, με μύρτιλλα, μπανάνα, βρόμη, μέλι, γάλα, καρύδας και γιαούρτι. Ή αν προτιμάτε χυμό detox με μαραθόριζα, μαϊντανό, αγγούρι, σέλερι, λεμόνι, δυόσμο και τζίντζερ. Όλα όσα πρέπει και μας αρέσουν κιόλας, αλλά δεν θα μπαίναμε στον κόπο να φτιάξουμε, μπήκαν στον κόπο να τα φτιάξουν για εμάς οι ιδιοκτήτες του Juicitto, ενός μικρού, αλλά θαυματουργού μπαρ φρουτοχυμών και υγιεινών σνακ στη Νέα Σμύρνη.

Το Juicitto βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια στην οδό Ατταλείας 2, ένα από τα στενά δρομάκια που οδηγούν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης κοντά στην ομώνυμη στάση του τραμ. Οι βιτρίνες του είναι γεμάτες εποχικά, αλλά και εξωτικά φρούτα και λαχανικά, καθώς και μερικά σνακ για να ξεκινήσει κανείς τη μέρα του με μπόλικη ενέργεια και λιγοστές θερμίδες, όπως ας πούμε το Pina Colada Chia Pudding, μια πουτίγκα από σπόρους τσία, με γάλα καρύδας, γκρανόλα, μπανάνα, ανανά και γκότζι μπέρι, ή το Σούπερ Γιαούρτι με φρούτα εποχής, ξηρούς καρπούς, μέλι, βρόμη και super foods.

Παρεμπιπτόντως τα super foods – οργανικό κακάο, σπόροι τσία, λιναρόσπορος, φιστικοβούτυρο, τζίντζερ, κουρκουμάς, κανέλα Κεϋλάνης κ.ά. – μπορούν να προστεθούν σε οποιονδήποτε χυμό ή smoothie διαλέξετε. Και φυσικά υπάρχουν πολλές επιλογές, από κλασικούς χυμούς, εποχικούς, με παντζάρι ή πράσινους, που υπόσχονται ενέργεια για να ξυπνήσετε, επαναφόρτιση “μπαταριών”, αποτοξίνωση, ενίσχυση της άμυνας και ό,τι άλλο βάζει ο νους σας. Ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια σας, ολόφρεσκοι, από την Αγγελική και τον Παναγιώτη που έκαναν όνειρό τους πραγματικότητα και άνοιξαν ένα τέτοιο μαγαζί, εγκαταλείποντας τις προηγούμενες δουλειές τους και μάλιστα σε δύσκολες εποχές.

“Πάντα μας άρεσε να φτιάχνουμε ιδιαίτερες συνταγές – από φαγητό μέχρι ροφήματα – να τις δοκιμάζουμε με φίλους και ένα τέτοιου είδους μαγαζί μας δίνει την δυνατότητα να πειραματιζόμαστε συνέχεια τόσο με τα φρούτα/λαχανικά όσο και με διάφορες ωμοφαγικές συνταγές και σνακ” λένε οι ίδιοι. Οι χυμοί τους είναι συνδυασμοί δικής τους έμπνευσης, ενώ μερικοί έχουν προκύψει και από τους ίδιους τους πελάτες τους!

Για να δείτε το μενού τους, επισκεφτείτε τη σελίδα τους στο facebook.