Μία ακόμη ελληνική εταιρεία δραστηριοποιείται με επιτυχία στο εξωτερικό και μας κάνει περήφανους. Πρόκειται για τη γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου Δωδώνη, η οποία, έχοντας εξαγωγική δραστηριότητα σε 46 χώρες παγκοσμίως, αύξησε τα τρία τελευταία χρόνια τις εξαγωγές της κατά 40%.

Τα προϊόντα της, με ναυαρχίδα τη φέτα και το 100% ελληνικό γιαούρτι, ταξιδεύουν και στις πέντε ηπείρους, κατέχοντας τη δική τους θέση στα ράφια μεγάλων σούπερ μάρκετ και κατακτώντας νέες αγορές, όπως αυτή της Γκάνας, του Αγίου Μαυρίκιου, της Χιλής και της Σιγκαπούρης με στόχο να μυηθούν τα εκατομμύρια των καταναλωτών που την εμπιστεύονται στη μεσογειακή διατροφή.

Στο πλαίσιο αυτό, τις προηγούμενες ημέρες η Δωδώνη υποδέχτηκε 74 υψηλόβαθμα στελέχη της Albert Heijn, της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Ολλανδίας, τους οποίους φιλοξένησε και ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της στα Ιωάννινα. Επιπλέον, οι επισκέπτες περιηγήθηκαν σε μία από τις εκατοντάδες φάρμες από τις οποίες η Δωδώνη συλλέγει καθημερινά το γάλα της και γεύτηκαν παραδοσιακές ηπειρώτικες συνταγές.

Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία ιδρύθηκε το 1963 και παράγει αμιγώς ελληνικά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας 100% ελληνικό αγελαδινό, κατσικίσιο και πρόβειο γάλα που συλλέγεται καθημερινά από ένα διευρυμένο δίκτυο 5.500 ελλήνων παραγωγών από την περιοχή της Ηπείρου.