Τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο σεφ παγκοσμίως αναζητά ο διαγωνισμός S.Pellegrino Young Chef 2018, προσφέροντας ουσιαστικά στους νεαρούς διαγωνιζόμενους την ευκαιρία να συναντήσουν μαγειρικά ταλέντα από όλο τον κόσμο, να μοιραστούν ιδέες, να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες και να μάθουν. Ο δρόμος για το μεγάλο τελικό, που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου τέτοια εποχή, είναι ακόμα μακρύς, αλλά οι 10 φιναλίστ από κάθε μία από τις 21 περιφέρειες παγκοσμίως, είναι πλέον ένα βήμα πιο κοντά. Η επιλογή έγινε μέσα από χιλιάδες αιτήσεις που υποβλήθηκαν από νεαρούς σεφ 90 διαφορετικών χωρών.



Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου

Στη φετινή διοργάνωση, δύο έλληνες σεφ διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Πρόκειται για τους: Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, σεφ του Pelagos Sea Side στην Ιεράπετρα, με το πιάτο «Ellinon Gefsis» και τον Νίκο Μαυροκώστα, Sous Chef του Kastri bistro στην Αθήνα, με το πιάτο «Mediterranean soul seafood and shellfish with bottargo».

Νίκος Μαυροκώστας

Η αίτηση κάθε νεαρού σεφ καθώς και το signature πιάτο του, αξιολογήθηκαν από ειδικούς του ALMA, του Παγκόσμιου Ηγετικού Κέντρο Εκμάθησης και Εκπαίδευσης για την Ιταλική Κουζίνα, που είναι υπεύθυνο για την τελική επιλογή των περιφερειακών φιναλίστ. Οι ειδικοί του ALMAαξιολόγησαν τις αιτήσεις και επέλεξαν τους φιναλίστ με γνώμονα τους πέντε Χρυσούς Κανόνες: συστατικά, ικανότητες, εφευρετικότητα, ομορφιά και μήνυμα.

Από τον Ιούλιο μέχρι το Δεκέμβριο του 2017, οι φιναλίστ κάθε περιφέρειας θα συναγωνιστούν σε τοπικές προκλήσεις. Για τις Χώρες της Μεσογείου, ο τοπικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 10 Ιουλίου 2017 στο Τελ Αβίβ. Την κριτική επιτροπή αποτελούν o πολυβραβευμένος Νίκος Ρούσσος, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Funky Gourmet που κατέχει δύο αστέρια Michelin, τη μεγαλύτερη διάκριση εστιατορίου στην Ελλάδα, ο Ισραηλινός σεφ Chaim Cohen, μια ηγετική φυσιογνωμία στη γαστρονομική σκηνή του Ισραήλ και μέλος στην κριτική επιτροπή του τηλεοπτικού show Master Chef και ο Τούρκος İsmet Saz, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου TOI Akaretler. Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2017 θα ανακοινωθούν οι 21 Best Young Chefs από όλο τον κόσμο, ως οι επίσημοι φιναλίστ, οι οποίοι θα συμμετέχουν στον μεγάλο τελικό, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2018.