Ενα δυναμικό επαναλανσάρισμα στην ελληνική αγορά κάνουν τα παγωτά Mövenpick, που ανέκαθεν ξεχώριζαν για τις ντελικάτες αλλά και τις αυθεντικές γεύσεις τους – ό,τι πλησιέστερο στην αληθινή γεύση των φρούτων έχουμε δοκιμάσει σε παγωτό. Τα Mövenpick μπαίνουν πλέον και στα ψυγεία των γκουρμέ εστιατορίων και διεκδικούν μια θέση ανάμεσα στις δημιουργίες των σεφ και στα πιάτα που φτάνουν στο τραπέζι μας. Και δεν είναι τυχαίο ότι εστιατόρια υψηλής ποιότητας τα δέχονται με ανοιχτές τις πόρτες.

Τα παγωτά Mövenpick είναι φτιαγμένα από γάλα και κρέμα γάλακτος που προέρχονται από μικρές οικογενειακές φάρμες των 30 αγελάδων, πράγμα που τα καθιστά γευστικά και αγνά. Αλλά ακόμη και τα σορμπέ, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα παγωτά της εταιρείας, δεν περιέχουν τεχνητά πρόσθετα, χρωστικές ούτε αρώματα. Η δημιουργία των συνταγών τους ξεκινά πάντα από την αναζήτηση των κορυφαίων πρώτων υλών, μια αναζήτηση που συχνά οδηγεί τους δημιουργούς των παγωτών Mövenpick στα πέρατα του κόσμου. Είτε πρόκειται για τα ζουμερά μάνγκο Alfonso από την Ινδία, για φρούτα του πάθους από το Εκουαδόρ, για lime από το Μεξικό, για σμέουρα Heritage από τη Χιλή ή για χειροποίητα κομμάτια σοκολάτας από τη Βασιλεία της Ελβετίας, τα συστατικά επιλέγονται με φροντίδα και προσοχή, ώστε να διατηρούν το εξαιρετικό χρώμα και γεύση.

Τα ελβετικά παγωτά είναι απλές γευστικές απολαύσεις, «φτιαγμένες όμως με εξαιρετικό τρόπο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο ιδρυτής της εταιρείας Ueili Prager. Έχοντας λοιπόν μια αίσθηση πολυτέλειας να προσφέρουν από μόνα τους, τα παγωτά Mövenpick χρησιμοποιήθηκαν σε ένα ευφάνταστο μενού από τον σεφ της Σπονδής Αγγελο Λάντο σε μια παρουσίασή τους που πραγματοποιήθηκε σε συνδυασμό με τυφλή γευστική δοκιμή σε έλληνες δημοσιογράφους γεύσης. Οι εντυπώσεις μας ήταν οι καλύτερες!