Ευτυχώς όσο αυξάνεται η ανάγκη και η επιθυμία μας για υγιεινές και νόστιμες τροφές, τόσο θα αυξάνονται και τα σχετικά προϊόντα στην αγορά. Μάθαμε πρόσφατα πως το Μουσείο Μανιταριών Μετεώρων σε συνεργασία με το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας, σχεδιάζει την παρασκευή 20 νέων προϊόντων με υψηλή διατροφική αξία και γευστική επάρκεια. Μάλιστα, έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο σχετικά προϊόντα: το «Λιγκουίνι με Τρούφα» και τα «Μανιταράκια με Βωλίτη». Το πρώτο είναι ένα έδεσμα εξαιρετικής γεύσης και υψηλής διατροφικής αξίας, ενώ το δεύτερο είναι ζυμαρικό σε σχήμα μανιταριού, που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, αλλά και γενικότερα στους φίλους των μανιταροπροϊόντων. Και τα δύο διαθέτουν πολύ ισχυρούς διατροφικούς ισχυρισμούς, όπως «πηγή πρωτεϊνών», «χαμηλό νάτριο» και «χαμηλά λιπαρά» και, χάρη στην υψηλή βιολογική τους αξία, είναι ιδανικά για χορτοφάγους και για άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα.