ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ)

1 φύλλο ζύμη κουρού

βούτυρο αγελάδος, για την ταρτιέρα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

3 πράσα, ψιλοκομμένα

2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

500 γρ. κοτόπουλο, ψητό ή βραστό, σε μικρά κομμάτια

2 κ.σ. αλάτι

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

4 αβγά, χτυπημένα

4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι

100 γρ. ανθότυρο, χονδροσπασμένο

100 γρ. κεφαλογραβιέρα, χονδροτριμμένη

1 κ.σ. μπούκοβο

2 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο

ξύσμα και χυμό από 2 μοσχολέμονα, ακέρωτα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέμιση: Σε φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα πράσα και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ώσπου να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο το μείγμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Σύνθεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και στρώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύπτει τα τοιχώματα. Κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν και τρυπάμε

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016.