Καθώς η αγάπη του κόσμου για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική μεγαλώνει, διοργανώνονται διάφορες πρωτοβουλίες από εταιρείες και φορείς που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος. Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι και το «Ζαχαροπλάθουμε» που έχει στόχο να εμπνεύσει το κοινό για το πώς μπορεί να αξιοποιεί τα προϊόντα Γιώτης σε συνδυασμό με απλά υλικά της κουζίνας, ώστε να εμπλουτίσει το οικογενειακό τραπέζι με νόστιμα γλυκίσματα. Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκε και ο διαγωνισμός «Βραβείο Ζαχαροπλάθουμε» με μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δειπνοσοφιστήριον School of Gastronomy. Από τις 10 φιναλίστ ξεχώρισαν η Κωνσταντίνα Μπαουστάνου με την τούρτα Black Forest, η Ευαγγελία Χαντζή με το Προφιτερολέιγ της και η Κατερίνα Θεολόγου με την εύκολη τάρτα χωρίς ψήσιμο, που κατέλαβαν αντίστοιχα τις τρεις πρώτες θέσεις. Κριτές του διαγωνισμού ήταν η σεφ Ντίνα Νικολάου, η Δρ. Ευαγγελία Καρβέλα, του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Γιώτης και ο food stylist Μιχαήλ Αθανασίου. «Θα εξακολουθήσουμε να ετοιμάζουμε για εσάς ωραίες, πρωτότυπες ιδέες και δράσεις, όπως αυτή» δήλωσε ο Μάριος Παπαθανασίου, εμπορικός διευθυντής της εταιρείας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.