Τα μόνα διλήμματα που απολαμβάνω είναι τα γευστικά. Μπροστά σε ένα τέτοιο βρέθηκα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στο Falafel Project στο Χαλάνδρι. Τι να διάλεγα; Ενα κλασικό φαλάφελ – Τhe original, όπως το ονομάζουν εδώ – με σαλάτα ταμπουλέ, χούμους, τηγανητή μελιτζάνα, σάλτσα ταχινιού και ελαιόλαδο με ζάαταρ, ή να εξερευνούσα την πιο εναλλακτική πλευρά μου με το επονομαζόμενο Smoke & Spice, όπου πέντε φαλάφελ κλείνονται μέσα στην αραβική πίτα και συναντούν μια μαροκινή καροτοσαλάτα με κινόα, δροσερό γιαούρτι με μυρωδικά και μια καυτερή σάλτσα τσίλι; Ιδού η απορία. Ο χαμογελαστός ιδιοκτήτης, Ντάνιελ Γιακόβι, ο οποίος δημιούργησε αυτόν τον παράδεισο του ανατολίτικου street food, ήταν πρόθυμος να μου δώσει επιπλέον πληροφορίες για να αποφασίσω. Τελικά μου άνοιξε η όρεξη και για τα υπόλοιπα. Εδώ, λοιπόν, τα φαλάφελ είτε σερβίρονται μέσα σε αραβική πίτα είτε μπαίνουν σε κουτί με την πίτα να τα συνοδεύει στο πλάι. Δοκιμάστε το φαλάφελ Ρurple Haze με λάχανο, καρότο, σταφίδες, σάλτσα ταχινιού και μια νοστιμότατη ντιπ με κακουλέ, κόλιαντρο και παντζάρι, αλλά και το Mediterranean με σαλάτα ταμπουλέ, χούμους, ελιές και πολτό λιαστής ντομάτας. Αν θέλετε, μπορείτε να του προσθέσετε και χαλούμι. Του πάει. Εάν είστε ελεύθερο πνεύμα, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας φαλάφελ με τα υλικά, τα ντιπ και τις σάλτσες που σας προσφέρονται. Ω ναι! Σερβίρονται και σαλάτες. Ζητήστε να σας τις συνδυάσουν όλες μαζί σε μπολάκι μαζί με χούμους για ένα νόστιμο, υγιεινό μωσαϊκό γεύσεων.