To ταπεινό χορταράκι που βρίσκουμε συνήθως σε παραθαλάσσια βράχια και αποτελεί έναν μικρό θησαυρό της καθημερινής μας διατροφής φρόντισε ο Χρήστος Οικονομούδης να μας παρέχει όλον τον χρόνο. Χάρη στην παραγωγική του μονάδα, στην Ορμύλια Χαλκιδικής, όπου καλλιεργεί κρίταμο, εμείς μπορούμε να το βρούμε ακόμη και νωπό σε ορισμένα σουπερμάρκετ. Επιπλέον, διατίθεται και σε γυάλινα βαζάκια σε άλμη, σκέτο, με πράσινες ελιές Χαλκιδικής, με σκόρδο ή με καυτερές πιπεριές, ακόμη και ως αιθέριο έλαιο. Το προσθέτουμε σε πολλές σαλάτες – κυρίως στη χωριάτικη και στα βραστά λαχανικά –, σε όσπρια, ψαρικά και κρεατικά, σε ένα πλατό τυριών ή απλώς το απολαμβάνουμε μόνο του, με λίγο ελαιόλαδο και λεμονάκι – εξαιρετικός μεζές για το τσίπουρο!
Πληροφορίες στο τηλ. 6943 900 012 και στο www.samphire-halkidiki.com

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016.