Στη Σπονδή θα βρεθεί για δύο μέρες, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου, ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin, σεφ Εμανουέλ Ρενό στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του ελληνικού εστιατορίου. Ο Ρενό, που είναι επικεφαλής στο Le Flocon de Sel στη Μεζέβ της Γαλλίας, προτείνει ένα ιδιαίτερο μενού, εμπνευσμένο από τις Άλπεις όπου και βρίσκεται το εστιατόριό του. Αν βρεθείτε λοιπόν στη Σπονδή, αύριο και μεθαύριο, σε αυτό το ιδιαίτερο γαστρονομικό φεστιβάλ, θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε ένα ολοκληρωμένο μενού υψηλής γαστρονομίας με καπνιστό κρόκο αβγού, ποταμίσιες καραβίδες, χοιρινό φιλέτο και μια λαχταριστή τάρτα με σύκα. Ο Ρενό στα 51 του χρόνια, έχει τρία αστέρια Michelin στο ενεργητικό του καθώς και τον τίτλο του Cooking Chef of the Year που του απονεμήθηκε το 2012.

Θυμίζουμε ότι η Σπονδή δημιουργήθηκε το 1996 από τον Απόστολο Τραστέλη αλλάζοντας το προφίλ της ελληνικής γαστρονομίας. Στο πέρασμα των χρόνων έχει βραβευθεί ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα από πολλούς θεσμούς, ενώ ορόσημα στην πορεία του ήταν η βράβευση με αστέρι Michelin για πρώτη φορά το 2002 και με δεύτερο το 2008.