Μάθαμε ότι άνοιξε και πήγαμε να το δούμε. Ένα διαφορετικό από άποψη διακόσμησης μαγαζί με διαφορετικό για τα δεδομένα της περιοχής κατάλογο. Το Spiti mas στου Ψυρρή είναι αλλιώτικο γιατί μοιάζει με…σπίτι.

Ένα κρεβάτι που δεσπόζει στον χώρο με κομοδίνο, γραφείο, πορτατίφ και την επιγραφή πάνω από το κεφαλάρι «Καλημέρα» σε προδιαθέτει να νιώσεις οικεία, να μπεις μέσα και να… αράξεις. Αλλά και τα υπόλοιπα αντικείμενα έχουν σπιτικό αέρα, αφού τα σερβίτσια τα έφεραν από συγγενικά σπίτια οι ιδιοκτήτες και τα περισσότερα έπιπλα είναι φτιαγμένα από τους ίδιους με ρετρό αναφορές.

Κοντοστέκεσαι όταν περνάς απέξω στη Ναυάρχου Αποστόλη 10, με τα παλαιοπωλεία γύρω τριγύρω και τον καθησυχαστικό ήχο του σφυριού σε κάποιο από αυτά. Σύντομα διαπιστώνεις ότι δεν πρόκειται ούτε για ένα συνηθισμένο για την περιοχή μεζεδοπωλείο, μπαρ ή καφενείο. Το Spiti mas λειτουργεί από το πρωί στις 9 έως τις 11 το βράδυ και το μενού του περιλαμβάνει από πρωινό, ομελέτες, γκρανόλα κ.λπ. μέχρι μπέργκερ, πιτσάκια με πέστο ή προσούτο, σαλάτες, ντιπ και ποικιλίες για να συνοδεύσεις κάποια ελληνικότατη μπίρα, ένα ποτήρι κρασί, ρακή, ούζο ή τσίπουρο. Σα να περνάς αιφνίδια από το σπίτι κάποιου φίλου δηλαδή και σε υποδέχεται με κάτι γρήγορο.

Το πρωί που το επισκεφτήκαμε δοκιμάσαμε ένα τυπικό πρωινό με φρέσκο ζεστό ψωμί, βούτυρο, μαρμελάδα, αβγό, τυρί και χυμό, μία γκρανόλα με γιαούρτι και βύσσινο και πήραμε μπόνους μια δροσερή φρουτοσαλάτα με γιαούρτι, κανέλα και μέλι. Απλό και τίμιο φαγητό, με αρκετά οικονομικές τιμές σε όλες τις προτάσεις του μενού και πολύ πολύ φιλικό προσωπικό που σε κάνει να νιώθεις σα στο σπίτι σου.

Spiti mas: Ναυάρχου Αποστόλη 10, Ψυρρή, τηλ. 210 3314 751