Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία αναλαμβάνει το Hilton Αθηνών και έτσι προσφέρει ένα καλάθι φρέσκο ψωμί για κάθε καλάθι ψωμί που σερβίρεται σε οποιοδήποτε από τα εστιατόριά του.

Η ιδέα προέκυψε όταν η μη κερδοσκοπική εταιρεία Μπορούμε – έχει σκοπό την καταπολέμηση της σπατάλης του περισσευούμενου φαγητού – μεσολάβησε ώστε το ξενοδοχείο να συνεργαστεί με την «Νόστος» μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της υποστήριξης της κοινωνικής και εργασιακής ένταξης όσων ατόμων αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Αποτέλεσμα; Ο παραδοσιακός φούρνος Πνύκα προσφέρει καθημερινά στην εταιρεία Νόστος καλαθάκια με φρεσκοψημένο ψωμί.

Επιπλέον το ξενοδοχείο Hilton Αθηνών στο πλαίσιο της δέσμευσης του για τη μείωση των αποβλήτων από το 2015 ανακυκλώνει το χρησιμοποιημένο σαπούνι. Το σαπούνι προσφέρεται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, βοηθώντας έτσι στην προστασία της υγιεινής της τοπικής κοινωνίας. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει βραβευτεί με το Green Key 2017, το σημαντικότερο οικολογικό σήμα ποιότητας για τουριστικές μονάδες, στις προσπάθειές του για τη διαχείριση της ενέργειας, του νερού και των αποβλήτων.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο άνοιξε τις πόρτες του και καλωσόρισε 90 νέους ανθρώπους με σκοπό να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την φιλοξενία ως επάγγελμα και την παροχή νέων προοπτικών απασχόλησης.

Περισσότερα στο www.hiltonathens.gr www.boroume.gr www.nostos.org.gr