Εχουν περάσει κάπου έξι-επτά χρόνια από τότε που πρωτοδιάβασα την αγγλική λέξη staycation σε ένα άρθρο που αφορούσε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στις ΗΠΑ. Ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει διακοπές που κάνουμε στο σπίτι (stay at home + take a vacation). Με άλλα λόγια, όταν δεν μπορούμε να απομακρυνθούμε από το σπίτι μας για οικονομικούς λόγους, μπορούμε να κοιμόμαστε τα βράδια στο κρεβατάκι μας, αλλά την ημέρα να κάνουμε περίπου ό,τι συνηθίζουμε στις διακοπές.

Με το καλοκαίρι στην πόρτα μας και τις συνέπειες της κρίσης που βιώνει η χώρα εδώ και καιρό, ο όρος μου ξανάρθε αυθόρμητα στον νου. Ετσι, σχεδιάσαμε το περιοδικό με στόχο να σας βοηθήσουμε να περάσετε καλό καλοκαίρι, ακόμη κι αν οι διακοπές σας είναι εφέτος λιγότερες, ακόμη κι αν πάτε μόνο μέχρι το χωριό της γιαγιάς (πού τέτοια τύχη!), ακόμη κι αν μείνετε στην πόλη.

Καλοκαίρι και διακοπές, λοιπόν, δεν σημαίνει μόνο θάλασσα και ήλιος. Σημαίνει επίσης να μην κοιτάζουμε την ώρα και να μην έχουμε την έγνοια του πρωινού ξυπνήματος. Σημαίνει να βλέπουμε τους φίλους μας γύρω από το ίδιο τραπέζι ή, λόγω Εuro, μπροστά από την ίδια οθόνη.

Καλέστε λοιπόν τους φίλους σας να δείτε μαζί τον τελικό και μαγειρέψτε μεζεδάκια που θα συντροφεύσουν την απαραίτητη μπιρίτσα. Την επιτυχία τους υπογράφει ο Γιάννης Μπαξεβάνης. Πάρτε κάρβουνα και ανάψτε τη φωτιά εμπνεόμενοι από τις καλύτερες συνταγές για BBQ που έχουμε συγκεντρώσει εδώ. Οργανώστε μια μονοήμερη εκδρομή έχοντας πάρει ένα θρεπτικό πρωινό. Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο σας για να στήσετε καλύτερα το οικογενειακό τραπέζι.

Εν ολίγοις, απολαύστε το καλοκαίρι όπου και αν βρεθείτε!

Ιωάννα Σουφλέρη