«Ο Ηλιος ο Ηλιάτορας
ο πετροπαιχνιδιάτορας
λίγο το στόμα του άνοιξε
κι ευθύς εμύρισε άνοιξη»
Οδυσσέας Ελύτης

Στο απόγειο της άνοιξης θα γιορτάσουμε εφέτος το Πάσχα και δεν μπορώ να σκεφτώ καμιά άλλη γιορτή που να είναι τόσο συνυφασμένη με την ελληνική ψυχή. Αυτήν ακριβώς την ελληνικότητα θελήσαμε να ζωντανέψουμε στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας, το οποίο είναι γεμάτο με συνταγές εμπνευσμένες από την παράδοση και τα υλικά της εποχής.
Ετσι, οι κορυφαίοι σεφ μας, Λευτέρης Λαζάρου και Γιάννης Μπαξεβάνης, ανέλαβαν να μας βοηθήσουν να στρώσουμε το τραπέζι της Λαμπρής, ο πρώτος δημιουργώντας ένα πλήρες μενού και ο δεύτερος αποκαλύπτοντας τα μυστικά παραδοσιακών πασχαλινών συνταγών από διαφορετικές γωνιές της χώρας. Και επειδή η Λαμπρή έχει γεύση από τσουρέκι, ο Νικόλας Νικολακόπουλος δίνει οδηγίες και συνταγές που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αποτυχίας.

Από τον Γκίκα Ξενάκη ζητήσαμε να εμπνευστεί από τα φρέσκα τυριά, τώρα που είναι η εποχή τους, ενώ σε αυτό το τεύχος καλωσορίζουμε και τη βραβευμένη blogger Μαρία Πρασσά, η οποία αναλαμβάνει να μας δίνει ιδέες για το πρώτο γεύμα της ημέρας.

Αλλά η Μαρία δεν είναι η μόνη blogger που θα βρείτε σε αυτό το τεύχος. Είκοσι δύο εμπνευσμένες bloggers, από τη βραχεία λίστα των Food Blog Awards που διοργάνωσε το ΒΗΜΑGourmet, μας σερβίρουν πιάτα χορτοφαγικά (και νηστίσιμα), ταξιδεύοντάς μας με τον νοστιμότερο τρόπο στην ελληνική μπλογκόσφαιρα. Τις ευχαριστούμε όλες από καρδιάς και σας προτρέπουμε να τις γνωρίσετε καλύτερα.

Καλή Ανάσταση!