Μπέργκερ έχω σταματήσει να τρώω έξω εδώ και αρκετό καιρό, εκτός αν τύχει να ανακαλύψω κάτι ιδιαίτερο εκεί που δεν το περιμένω. Δεν είναι μόνο η αμφίβολη ποιότητα των υλικών τους, αλλά και το concept, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στα καταστήματα που ειδικεύονται σε αυτά, που με κάνουν να τα αποφεύγω. Βρέθηκα όμως σε ένα κατεξοχήν burger house τις προάλλες που με έκανε να αλλάξω γνώμη. {{{ moto }}}

To Hard Rock Café, η διεθνής αλυσίδα που – ναι μεν, αλλά – απευθύνεται στους τουρίστες κάθε πόλης, στην Αθήνα στεγάζεται σε ένα ωραιότατο αίθριο στο Μοναστηράκι, στον πρώην πολυχώρο της Αδριανού στο νούμερο 52. Στον κατάλογο του φαγητού, που ανανεώθηκε, μπορεί κανείς να βρει δεκάδες νόστιμα πιάτα, ακόμη κι αν δεν είναι φίλος των μπέργκερ, και να κάνει μια χορταστική και ατμοσφαιρική στάση από τη βόλτα του.

Στην κλασική Ceasar’s που δοκίμασα, το κοτόπουλο ήταν σωστά ψημένο και ζουμερό, ενώ στην ασυνήθιστη για burger house σαλάτα με ρόκα, φέτα, κοτόπουλο, κράνμπερις και σος λεμονιού και μπαλσάμικου, οι γεύσεις έδεναν εντυπωσιακά όμορφα. Τα spring rolls και οι φτερούγες κοτόπουλου ήταν ίσως περισσότερο πικάντικα από όσο θα τα ήθελα, αλλά η BBQ σος που τα συνόδευε εξαιρετική. Αφράτα ήταν τα onion rings και από τις stuffed potatoes απουσίαζε ευτυχώς η «βουτυρίλα». Το Mushroom & Swiss Burger, με σοταρισμένα μανιτάρια, τραγανό μαρούλι και κόκκινο κρεμμύδι από τα καλύτερα στην κατηγορία του, ενώ θα σύστηνα και τη veggie εκδοχή με ψημένα πορτομπέλο, κολοκυθάκια, κολοκύθα και πιπεριές. Υπέροχη και η μαργαρίτα με ανανά – δοκιμάστε οπωσδήποτε κάποιο από τα κοκτέιλ που τις καθημερινές από τις 22:00 έως τις 24:00 προσφέρονται δύο στην τιμή του ενός – αλλά για το μπράουνι θα πρέπει να το επισκεφτώ ξανά. Πάντα αφήνω έναν καλό λόγο για να ξαναπάω σε ένα μαγαζί που μου κέντρισε το ενδιαφέρον.