Ενα πολύ διαφορετικό τεύχος είναι αυτό που κρατάτε στα χέρια σας, αγαπητοί αναγνώστες. Οπως σας είχαμε υποσχεθεί, ανανεωθήκαμε και ελπίζουμε ότι η καινούργια μας εμφάνιση θα σας αρέσει. Περιττό να σας πω ότι περιμένουμε με ανυπομονησία τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας…

Ομως δεν είναι μόνο η ανανέωση των σελίδων μας, καρπός της έμπνευσης του Αντώνη Κοκκαλίδη, art director του «Βήματος» και του περιοδικού μας, που κάνει το σημερινό τεύχος διαφορετικό. Είναι και ότι στις σελίδες του, εκτός από τις συνταγές, θα βρείτε στιγμιότυπα από τη συγκινητική τελετή απονομής των πρώτων στην Ελλάδα βραβείων σε bloggers φαγητού. Επειτα από μήνες σκληρής δουλειάς, όλοι άξιζαν ένα μεγάλο πάρτι και όπως διαπιστώσατε όσοι ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και βρεθήκατε στην Τεχνόπολη στις 16 Ιανουαρίου… το είχαν!

Βεβαίως, κανένας άνεμος ανανέωσης δεν μπορεί να φυσήξει χωρίς τη φρέσκια ματιά καινούργιων συνεργατών. Με χαρά καλωσορίζουμε στο περιοδικό μας τον Μάκη Γεωργιάδη, ο οποίος σε αυτό το τεύχος υπογράφει τις νόστιμες συνταγές του comfort food, και τον φωτογράφο Γιώργο Δρακόπουλο με την ομάδα του.

Αφησα το φαγητό για το τέλος: αν αποζητάτε πρωτότυπες συνταγές που αξιοποιούν τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών, ο Γκίκας Ξενάκης έχει την απάντηση. Αν, πάλι, προτιμάτε να πρωταγωνιστούν τα χόρτα στο τραπέζι σας, εμπνευστείτε από τον Γιάννη Μπαξεβάνη. Ο Λευτέρης Λαζάρου μάς ενώνει γύρω από το τραπέζι της Κυριακής, ο Τάσος Μπίκος μάς ταξιδεύει στη Ρούμελη, ο Τάσος Αντωνίου μάς ξανασυστήνει την πατάτα, η Βίκυ Κουμάντου δίνει λύσεις για το καθημερινό τραπέζι και ο Νικόλας Νικολακόπουλος μάς μαθαίνει τα μυστικά της λατρεμένης σοκολάτας!

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016.