Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς σχεδιαζόταν και μαγειρευόταν το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας, όλοι στο περιοδικό ζούσαμε σε εορταστική ατμόσφαιρα χωρίς να το έχουμε επιδιώξει.

Είναι σχεδόν μαγικός ο τρόπος με τον οποίο η μυρωδιά ενός φρεσκοψημένου κουραμπιέ μπορεί να σε βγάλει από τις έγνοιες της στιγμής, να σε στείλει «ταξίδι» στα παιδικά σου χρόνια, να σε κάνει να νιώσεις γιορτινά εδώ και τώρα.

Η μητέρα μου φημίζεται για τους κουραμπιέδες της και δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο ταυτισμένοι ήταν με τα δικά μου Χριστούγεννα, μέχρι τη στιγμή που προσγειώθηκαν στο γραφείο μου οι κουραμπιέδες που μας έφτιαξε ο Νικόλας Νικολακόπουλος.

Ομοίως νόστιμες και ξεχωριστές είναι και οι υπόλοιπες συνταγές του τεύχους μας, που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το μενού που θα αρέσει στους αγαπημένους σας. Και φυσικά, μην ξεχάσετε ότι το καλύτερο φαγητό είναι το φαγητό που μοιράζεται.

Καλές γιορτές σε όλους!

ΥΓ.: Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τις χιλιάδες των αναγνωστών μας που ψήφισαν τους αγαπημένους τους bloggers στο πλαίσιο των Food Blog Awards 2015 που διοργανώνουμε. Απομένουν μόνο λίγες ώρες για το κλείσιμο της ψηφοφορίας (ολοκληρώνεται αύριο Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου) και καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις ο αγώνας εξελίσσεται σε ντέρμπι, όσοι δεν έχετε δώσει ακόμη την ψήφο σας θα πρέπει να βιαστείτε να ψηφίσετε στο www.tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards15/. Και μη σταματήσετε να παρακολουθείτε το site μας. Σύντομα θα ενημερωθείτε για την τελετή απονομής.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.