Πίσω από τον ξύλινο πάγκο του Νakama οι ασιάτες σεφ ετοιμάζουν πυρετωδώς εύγεστα rolls: salmon teriyaki, california, shrimp tempura και πολλές, πολλές ακόμη επιλογές σούσι. Τα εξωτικά αυτά ονόματα δεν μοιάζουν πλέον κινέζικα – ή μάλλον, πιο σωστά, γιαπωνέζικα – στο ελληνικό κοινό, διότι η μόδα των sushi bars εξαπλώνεται ταχύτατα στην Αθήνα. Το Νakama στο Κολωνάκι, το οποίο μετρά έξι μήνες ζωής, ανοιχτό από το μεσημέρι ως αργά το βράδυ, προσφέρει value for money επιλογές σούσι, δικαιολογώντας απόλυτα τον προσδιορισμό του casual sushi bar, τον οποίο του απέδωσε ο ιδιοκτήτης του, Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος. Ο ίδιος, έχοντας ζήσει σε Κίνα, Κορέα, Σιγκαπούρη και Ταιβάν, και όντας λάτρης της ασιατικής κουζίνας, θέλησε να δημιουργήσει το δικό του εστιατόριο, στη δική του πόλη. {{{ moto }}}

«Ναι, υπήρχε αυτή η λανθασμένη εντύπωση ότι το σούσι είναι ακριβό και απευθύνεται μόνο σε συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων» αναφέρει και συμπληρώνει: «Με τον σωστό προγραμματισμό και την ανεύρεση των κατάλληλων προμηθευτών, μπορούμε να πετύχουμε συνδυασμό καλής ποιότητας και τιμής και έτσι αυτός ο μύθος καταρρίπτεται». Καθισμένη, λοιπόν, στο μπαρ και παρακολουθώντας τους ασιάτες σεφ να εργάζονται με προσήλωση, στάθηκα ιδιαίτερα στη γεύση Οh la la roll (τηγανητό ρολό με φρέσκο κρεμμύδι, σολομό και μαγιονέζα), αλλά και στο Crunchy shrimp roll (ρολό με τηγανητές γαρίδες και τραγανό κουρκούτι). Τέλος, την προσοχή σας αξίζουν και τα γλυκά: δοκιμάστε το τσιζκέικ με πράσινο τσάι και θα με θυμηθείτε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015.