Αχ, αυτή η γλύκα του Σεπτέμβρη! Με άρωμα μούστου και πετιμεζιού, με σχολικές τσάντες και παιδικές φωνές, με βράδια δροσερά και μια αίσθηση νέου ξεκινήματος στον αέρα.

Λένε ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την αρχή του χρόνου για να κάνουν αλλαγές στη ζωή τους. Ε, λοιπόν, εδώ στο BHMAGourmet είναι ο Σεπτέμβρης που μας δημιουργεί τέτοια αίσθηση. Αρχίσαμε μια μικρή ανανέωση του περιοδικού (περισσότερα στο επόμενο τεύχος…) και με πολλή χαρά υποδεχόμαστε τη Νατάσα Μωράκη, που θα αναζητεί την ουσία πίσω από γαστρονομικούς όρους, τον Τάσο Αντωνίου, που θα μας βοηθά να ετοιμάζουμε πιάτα στο άψε-σβήσε, και τον Νίκο Κουφαλιώτη, που θα μας δείχνει πώς να φτιάξουμε ένα καινούργιο φαγητό με τα περισσεύματα της προηγούμενης ημέρας.

Βεβαίως, ετούτο το τεύχος είναι αφιερωμένο στα παιδιά που ξεκινούν το σχολείο. Νόστιμα και θρεπτικά πιάτα για να φάνε στο σπίτι, αλλά και να πάρουν μαζί τους στο σχολείο και στα σπορ.

Επειδή όμως δεν είναι όλα τα παιδιά εξίσου τυχερά, θέλουμε τη βοήθειά σας. Σε συνεργασία με την Pitsos, της οποίας οι εργαζόμενοι ακούραστα και αθόρυβα προσφέρουν εθελοντική εργασία στην κοινότητα, θελήσαμε να ενισχύσουμε τη δράση των Παιδικών Χωριών SOS. Περιμένουμε τη συμμετοχή σας για να μη μείνει κανένα παιδί παραπονεμένο.

Α, και να μην ξεχάσω! Από το τέλος του μήνα θα σας ζητήσουμε και κάτι ακόμη. Οσοι θέλετε να συμβάλλετε στην ανάδειξη των καλύτερων ελληνικών food blogs, θα μπορείτε να το κάνετε μπαίνοντας στο ειδικό site (www.tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards15).

Μείνετε συντονισμένοι…