Περπατώντας στην οδό Ακαδημίας, το βλέμμα μου τράβηξε η τζαμαρία του Zoe’s Premium Latteria. Σκαλιστά έπιπλα στο χρώμα του λευκού, πάτωμα στρωμένο με λευκό μάρμαρο και ρετρό λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά σε έναν χώρο που έμοιαζε να βγαίνει από μια άλλη εποχή. Αυτός ακριβώς ήταν και ο σκοπός της Νατάσσας Κουτσούκου, της ευγενικής ιδιοκτήτριας του καταστήματος, που όπως μου εξηγεί θέλησε να αναβιώσει την έννοια της παραδοσιακής latteria (γαλακτοπωλείο), συγκεντρώνοντας επιλεγμένα γαλακτοκομικά από μικρούς παραγωγούς της χώρας, προσφέροντας χειροποίητες κρέμες – δοκιμάστε την κρέμα μαστίχα και θα με θυμηθείτε –, σπιτικό ρυζόγαλο, αλλά και μοσχομυριστές πίτες και τάρτες, καφέ, υγιεινά smoothies, χυμούς και σάντουιτς με εκλεκτά τυριά. {{{ moto }}}

Ευχάριστη έκπληξη η ανοιχτή κουζίνα στο βάθος του καταστήματος όπου μπορείς να παρατηρήσεις τη σεφ να δημιουργεί τα πιάτα ημέρας σε ένα μενού που ανανεώνεται κάθε εβδομάδα – πραγματοποιούνται και διανομές στην ευρύτερη περιοχή. Μοσχαράκι κοκκινιστό με φασολάκια εποχής, ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκι και σπανάκι, αλλά και φιλετίνια κοτόπουλου με κάρι και κρέμα φρέσκου μάνγκο ήταν μερικές από τις προτάσεις την ημέρα που το επισκέφθηκα.

Απολαμβάνοντας ένα φλιτζάνι ιταλικού καφέ της φίρμας Moka Rica, δοκιμάζω σε ένα μπολ γιαούρτι από μικρό παραγωγό της Δράμας συνοδεία μιας μαρμελάδας της οικογένειας Τέσκου από την Ικαρία. Η Νατάσσα θα επιμείνει να δοκιμάσω τις τάρτες της που, όπως και τα γλυκά, παρασκευάζονται καθημερινά μπροστά στα μάτια των πελατών. Γευστικότατη η τάρτα κοτόπουλου με σπανάκι, όπως και η κοτόπιτα με παπαρουνόσπορο. Προτού την αποχαιρετήσω, μια μικρή περιήγηση στις βιτρίνες του καταστήματος, που λειτουργεί και ως μικρό παντοπωλείο, κρίνεται απαραίτητη. Εκεί, μεταξύ άλλων, συναντώ φρέσκο γάλα από το αγρόκτημα «Το εκλεκτό», καπνιστό τυρί Μεγαδένδρι του Κουρουνιώτη, βιολογικό ανθότυρο και ξινόγαλο από το αγρόκτημα Λιβαδερού και γαλακτοκομικά Καρυάς Αργους του Μαυρόγιαννη. Επίσης, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, ελιές, λικέρ και πολλά ακόμη προϊόντα συνθέτουν την εικόνα ενός χώρου με μεράκι και γούστο.