Η ζεστή φωνή του Φρανκ Σινάτρα από τα μεγάφωνα, το ηλιόλουστο πρωινό και το παγωμένο τσάι με γεύση πεπόνι που μπορούμε να απολαύσουμε στις αναπαυτικές καρέκλες του café-bistro L’ été στην Κηφισιά μάς υπενθυμίζουν ότι η ευτυχία κρύβεται τελικά στις μικρές λεπτομέρειες της ζωής. Το L’ été, που μετρά έναν χρόνο ζωής, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το δικό του κοινό κρίνοντας από τα γεμάτα τραπέζια. Στο εσωτερικό του, το ξύλινο μπαρ, το πιάνο, οι φλοράλ πολυθρόνες και η μεγάλη προθήκη στην οποία φυλάσσονται μέσα σε γυάλινα δοχεία εκλεκτές ποικιλίες τσαγιών της εταιρείας Μyrro αποπνέουν το αριστοκρατικό κλίμα ενός αυθεντικού γαλλικού bistro.

Γαλλικό όνομα και εμφάνιση, λοιπόν, αλλά καρδιά ελληνική για το L’ été, όπως μας αποδεικνύει ο κατάλογος. Η κυρία Γιάννα στην κουζίνα ανοίγει καθημερινά χωριάτικο φύλλο με τον πλάστη της και ψήνει στον φούρνο χορταστικές τυρόπιτες, χορτόπιτες και κοτόπιτες, χρησιμοποιώντας χωριάτικα αβγά από τα Δερβενοχώρια και χόρτα που μαζεύει η ίδια από το βουνό. Σημειωτέον ότι κατόπιν παραγγελίας μπορεί να μας ετοιμάσει τις πίτες της αρεσκείας μας σε ταψάκι και να τις γευτούμε στο σπίτι. Ακόμη από τα χεράκια της μπορούμε να απολαύσουμε ρυζόγαλο με φρεσκοτριμμένη κανέλα και σπιτικές μαρμελάδες, ενώ τα Σαββατοκύριακα σερβίρεται ένα δυναμωτικό ελληνικό πρωινό με την πλούσια ομελέτα να ξεχωρίζει και τον 100% Arabica καφέ της εταιρείας Mrs. Rose να μοσχομυρίζει.
Το L’ été όμως ενδείκνυται και για πιο νυχτερινούς τύπους. Τις Παρασκευές διοργανώνονται μουσικές βραδιές, ενώ στα άμεσα σχέδια της ιδιοκτήτριάς του, Μίνας Ποταμιάνου, βρίσκεται και η διοργάνωση βραδιών stand-up comedy. Στην αυλή μπορεί να απολαύσει κανείς ένα ποτήρι κρασί, να συνοδεύσει το ποτό του με μια εκλεκτή ποικιλία αλλαντικών και τυριών ή να δοκιμάσει δροσιστικές ελληνικές μπίρες μαζί με μια μπαγκέτα από φρέσκο ζυμωτό ψωμί. Δοκιμάστε αυτήν με μπρεζάολα, παρμεζάνα, λάδι τρούφας, τριμμένο λευκό πιπέρι και φρέσκια ρόκα και θα με θυμηθείτε!

Αργυροπούλου 7, Κηφισιά, τηλ. 210 8086 811, www.lete.gr

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 10 Μαΐου 2015.