Στην Ολύμπου, στα Λαδάδικα, στη Μητροπόλεως και στην Αριστοτέλους, στην εποχή της Μεταπολίτευσης και έπειτα στη λάμψη των 90s διαδραματίζεται το σπονδυλωτό μυθιστόρημα «Το μαγειρείο των αισθήσεων». Στα θεσσαλονικιώτικα στέκια του παρελθόντος και του παρόντος τριγυρνάει λοιπόν ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου, ο Απόστολος, ένας νεαρός ζωγράφος με ταλέντο στη μαγειρική, που φτιάχνει ιδιαίτερα πιάτα ανάλογα με τη γυναίκα στην οποία απευθύνεται. Η ιδιοσυγκρασία και ο χαρακτήρας της καθεμιάς τον οδηγούν στο να φτιάξει από σαλάτα Φρανσιγιόν και φοντί με τυριά ως ταραμοσαλάτα και γαμοπίλαφο. Ενα μυθιστόρημα μετά (60) συνταγών και ερώτων. Από τη συγγραφέα Ντόρα Βαλκάνου και τον γευσιγνώστη Παναγιώτη Κουκουβίτη.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.