Στο Μαρούσι, απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό του τρένου, η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ποπκόρν μάς τραβάει από τη μύτη και μας οδηγεί κατευθείαν στο κατάστημα της Πόπης και του Γιάννη Κονταράτου. Εδώ όπου τα διλήμματα αρχίζουν να γίνονται βασανιστικά καθώς πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στη γλυκιά ή στην αλμυρή εκδοχή του: ποπκόρν με κλασική γεύση βουτύρου ή ποπκόρν με γεύση σοκολάτας και καραμέλας; {{{ moto }}}

Εδώ και έναν χρόνο, τα δύο αδέλφια, η Πόπη και ο Γιάννης, βάλθηκαν να μας αποδείξουν ότι το ποπκόρν μπορεί να είναι και γκουρμέ: «Η ιδέα για αυτό το κατάστημα γεννήθηκε μέσα από την αγάπη μας για το ποπκόρν. Βασιζόμαστε στις συνταγές που δημιούργησε η οικογένειά μας στην Αμερική». Συγκεκριμένα, για την παραγωγή του χειροποίητου ποπκόρν χρησιμοποιούν μόνο θερμό αέρα, χωρίς προσθήκη λιπαρών ουσιών και ελαίων, ενώ οι επικαλύψεις των διαφόρων γεύσεων γίνονται χωρίς αρώματα, με αυθεντικά υλικά των οποίων η επεξεργασία γίνεται μέσα σε ειδικές χάλκινες κατσαρόλες. Το καλαμπόκι είναι πιστοποιημένο, μη γενετικά τροποποιημένο, οι ξηροί καρποί εκλεκτοί και η σοκολάτα ελληνική.

Στις βιτρίνες του καταστήματος συναντάμε ποπκόρν με επικάλυψη καραμέλας, καραμέλας και μακαντέμια, καραμέλας και κάσιους, αλλά και με επικάλυψη καραμέλας και σοκολάτας. Οι λάτρεις των αλμυρών γεύσεων ας δοκιμάσουν ποπκόρν με γεύση τυριού τσένταρ (υπάρχει και η πιο πικάντικη εκδοχή του), ενώ οι αναποφάσιστοι μπορεί να επιλέξουν την πρόταση «The Mix», συνδυασμός αλμυρού και γλυκού ποπκόρν. Οι λιχούδικες μπουκιές σερβίρονται σε όμορφες μεταλλικές συσκευασίες, αλλά και σε χαρτοσακούλες σε πιο οικονομική εκδοχή. Εάν πάλι το Μαρούσι σάς πέφτει μακριά, μπορείτε να κάνετε τις παραγγελίες σας (σε Ελλάδα και Ευρώπη) μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος www.popyspopcorn.gr. Για το καλοκαίρι μια ακόμη γεύση έρχεται να προστεθεί, συνδυάζοντας την καραμέλα, την καρύδα και τη σοκολάτα. Την αναμένουμε!