Από τις δύο μεταλλικές βρύσες του κομψού Mellosense στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου, η σοκολάτα ρέει άφθονη και δικαίως αφού είναι ένα κατάστημα αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτήν. «Μπορούμε να σας βάλουμε ένα μπολάκι με φρούτα και να ρίξουμε από πάνω ρευστή μαύρη σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος. Δεν περιέχουν ζάχαρη αλλά στέβια» μας εξηγεί ευγενικά η ιδιοκτήτρια του Μellosense Mαρία Ανδρώνη. «Γιατί όχι;» απαντάμε ενώ έχουμε περάσει ήδη στα ενδότερα του καταστήματος, όπου χαζεύουμε την εκλεκτή ποικιλία από χειροποίητες πλάκες της συλλογής Origin.

Mε πρώτη ύλη που παραλαμβάνει η κυρία Ανδρώνη από επιλεγμένες κακαοφυτείες της Kεντρικής και της Νότιας Αμερικής, αλλά και της Κεντρικής Αφρικής, δημιουργεί σοκολάτες σε ποικιλία γεύσεων που αλλάζουν συχνά: με ξηρούς καρπούς, με τζίντζερ, με πιπέρι, αλλά και με superfoods, όπως κράνμπερι, μύρτιλο και γκότζι μπέρι. Ξεχωρίζουμε τη γάλακτος από κακάο της Βενεζουέλας, αλλά επειδή προσέχουμε και τη σιλουέτα μας, ρωτάμε και μαθαίνουμε. Στο εργαστήριο της επιχείρησης στον Γέρακα, που μετρά 25 χρόνια, παρασκευάζονται και σοκολάτες χωρίς ζάχαρη, με στέβια και μαλτιτόλη, αλλά και ντραζέ, οι γνωστές ελίτσες δηλαδή, επίσης με στέβια, σε πλήθος γεύσεων.

Για το τέλος αφήνουμε τα χειροποίητα σοκολατάκια με την εντυπωσιακά μεγάλη ποικιλία. Δοκιμάζουμε τα domino dark με πραλίνα φουντουκιού και κομμάτια βάφλας, για να περάσουμε στα βραχάκια μαύρης σοκολάτας με αμύγδαλο και να καταλήξουμε στα σοκολατάκια γάλακτος με πραλίνα φουντουκιού. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στις τρούφες. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την τρούφα μαύρης σοκολάτας με κρέμα γάλακτος και cointreau. Φεύγοντας ξέρουμε ότι θα επιστρέψουμε σύντομα για τις πασχαλινές μας αγορές: χειροποίητα πασχαλινά αβγά με λαγουδάκια, παπάκια, κοτοπουλάκια και άλλα ζωάκια ήδη κοσμούν τη βιτρίνα. Γεύση και γούστο μαζί.

Βαλαωρίτου 17, Κολωνάκι, τηλ. 210 362 9529, www.mellosense.gr

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.