Η ιστορία ξεκίνησε το μακρινό 1783. Ο Jacob Schweppe, ένας χαρισματικός νέος, έπειτα από δέκα χρόνια μελέτης έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και δημιούργησε το Schweppes Soda Water, μέσα από τη δική του πρωτοποριακή μέθοδο προσθήκης ανθρακικού. Και ναι, το πρώτο αναψυκτικό στον κόσμο εγένετο.

Φυσικά, ακολουθήσαν και άλλοι σταθμοί σε αυτήν τη μακρόχρονη πορεία. Για παράδειγμα το 1836 ο Jacob Schweppe παρέλαβε το «Royal Warrant of Appointment» και έτσι η Schweppes έγινε και με τη βούλα ο επίσημος προμηθευτής της Βασιλικής Οικογένειας της Αγγλίας. Αλλωστε είναι γνωστό ότι τόσο η Δούκισσα του Kent όσο και η πριγκίπισσα Βικτώρια, απλά τα είχαν «ερωτευθεί».

Βέβαια και το 1851 η Schweppes ήταν το επίσημο αναψυκτικό/ποτό της Μεγάλης Εκθεσης που έλαβε χώρα στο Λονδίνο, στο Crystal Palace. Το συντριβάνι μάλιστα που βρισκόταν στην είσοδο της έκθεσης έγινε το σύμβολο της μάρκας, το οποίο από τότε μέχρι και σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της συσκευασίας των προϊόντων. Από τη βικτωριανή Αγγλία τα αναψυκτικά της Schweppes τελικά κατέκτησαν όλο τον κόσμο και σήμερα βρίσκονται και στην Ελλάδα. Τα απολαμβάνουν είτε σκέτα, είτε ως ιδανικά mixers για κοκτέιλ με χαρακτήρα. Η συνειδητοποιημένη επιλογή μετράει. «Separating Men from Boys and Women from Girls» λοιπόν!

H δική μας σειρά Schweppes

Τα κορυφαία mixers Schweppesείναι διαθέσιμα στην ελληνική αγοράσε τέσσερις γεύσεις:

BITTER LEMON

H Schweppes Bitter Lemon είναι ένα αναψυκτικό που χαρίζει απρόσμενη αίσθηση δροσιάς. Ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στις φρέσκιες, φρουτώδεις νότες λεμονιού και τη χαρακτηριστική πικρή επίγευση που αναζωογονεί το στόμα και τις αισθήσεις.

GINGER ALE

H Schweppes Ginger Ale έχει καταγωγή από την Αμερική. Πρόκειται για ένα δροσιστικό αναψυκτικό με έντονο χαρακτήρα. Αποτελεί βασικό προϊόν της Schweppes από το 1870.

SODA WATER

Τόσο απλό ως αναψυκτικό, κι όμως πριν από 232 χρόνια ο Jacob Schweppe, αφού παρατήρησε προσεκτικά την ικανότητα της φύσης να παράγει ανθρακούχα φυσικά νερά, αφιέρωσε τη ζωή του για να δημιουργήσει τη δική του πρωτοποριακή μέθοδο προσθήκης ανθρακικού.

INDIAN TONIC WATER

Δημιουργήθηκε το 1870 και από τότε η απαράμιλλη γεύση του, με την ελαφριά πικρή επίγευση, το έχουν καθιερώσει ως δροσερό must τόσο μόνο του, όσο και σε κοκτέιλ.

Εσείς, τελικά, τι τύπος Schweppes είστε;