Το κοινό τραπέζι είναι το ζητούμενο και η συνταγή είναι απλή: στον χώρο της Gallery Marneri πλάι στο Μουσείο Ακρόπολης, δυο φίλοι, ο εικαστικός Δημήτρης Κοροβέσης και ο μουσικός Μιχάλης Κλαπάκης, εκτελούν μια «σαλάτα» μουσικής, εξομολογήσεων, φρούτων, εικόνων, χιούμορ και παραπλανήσεων που θα τη μοιραστούν με τους καλεσμένους τους, μαζί με λευκό κρασί και συνοδευτικά εδέσματα.

Η μουσική είναι πρωτότυπη έκφραση του Μιχάλη Κλαπάκη και δημιουργημένη αποκλειστικά από κουζινικά σκεύη. Τα κείμενα γράφτηκαν από τον Δημήτρη Κοροβέση και το σκηνικό (έργο του ιδίου) θα πλαισιώνεται από τα έργα του, τα οποία άλλωστε αποτέλεσαν και την αφορμή της παράστασης.

Η σκηνοθέτης Ελένη Γεωργοπούλου μαζί με τον δραματολόγο Νίκο Φλέσσα ανατρέπουν λοιπόν με τις ευρηματικές τους παρεμβάσεις, τις αποστάσεις που δημιουργεί η σκηνή, σκηνοθετώντας μια δράση σαν εξομολόγηση του ασήμαντου αλλά ουσιώδους. Οπως σημειώνει και η Ελένη Σκότη: «σε όλες τις κουζίνες υπάρχουν κρυμμένες και εντελώς μοναδικές πραγματικότητες πουασφυκτιούν καθώς μένουν στην αφάνεια νικημένες από την μία και δήθεν μοναδικήανυπέρβλητη πραγματικότητα της καθημερινότητας».

Από 28 Φεβρουαρίου ως 29 Μαρτίου 2015, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 8:30 μμ. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στοτηλ. 210 8619488, 210 8668195.

Λεμπέση 5-7 και Πορίνου 16, Μακρυγιάννη, μετρό Ακρόπολη