Η πάπρικα πιπεριάς Φλωρίνης είναι ένα άλειμμα πασπαρτού. Με πυκνή υφή, έντονο άρωμα καπνιστής πιπεριάς και πλούσια γλυκιά γεύση ντομάτας, γίνεται ντιπ, ορεκτικό, συνοδευτικό κρεάτων και κυρίως πιάτων. Το μαύρο κεράσι με ροδόνερο το τρώω κατευθείαν από το βάζο! (σε ντελικατέσεν. Ρίζες: Εμμανουήλ Βασιλειάδης, Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Λιούλια 82,Κρόκος Κοζάνης, τηλ. 24610 63009)

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.