Σε αναζήτηση για μυρωδάτα μελομακάρονα και τραγανούς κουραμπιέδες οι δρόμοι με οδήγησαν μοιραία στο Sugarela, το μικρό αλλά τόσο ξεχωριστό ζαχαροπλαστείο στην περιοχή του Λευκού Πύργου, που στα μόλις πέντε χρόνια λειτουργίας του κατάφερε να καθιερωθεί όχι μόνο για τα μοναδικά γλυκά του αλλά και για την υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών του. Να ξεκινήσω με τα πάντοτε ολόφρεσκα μπισκότα βουτύρου και να πω χαρακτηριστικά πως οι πιατέλες δεν προλαβαίνουν να γεμίζουν από το εργαστήριο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Να συνεχίσω με τα σοκολατένια cupcakes με την πολύχρωμη διακόσμηση, την ποικιλία από κέικ – με αυτό του καρότου να κερδίζει τις προτιμήσεις –, τα ταρτάκια με τη λεπτή, τραγανή ζύμη, τις εντυπωσιακές πάστες και τούρτες και τα μικρά αλλά θαυματουργά τρουφάκια, όλα από τα χεράκια της ιδιοκτήτριας Χριστίνας Κάκκου. Το δικό μου αγαπημένο γλυκό όμως είναι η «Αδριανή», φτιαγμένο από αφράτη κρέμα με φυσική βανίλια, φρούτα του δάσους και μαρεγκάκια, που συνοδεύεται (ξεχωριστά) από σος φράουλας και διατίθεται σε πάστα και τούρτα. Θα σας συμβούλευα επίσης να δοκιμάσετε την κρεμ μπρυλέ που καραμελώνεται μπροστά σας και το προφιτερόλ στο οποίο η γέμιση σοκολάτας προστίθεται εκείνη την ώρα που θα το αγοράσετε. Κλείνοντας θα σας εκμυστηρευθώ την έτερη αδυναμία μου: σουφλεδάκια με κρέμα τυριού και τραγανή πραλίνα!

Sugarela, Μητροπόλεως 102, τηλ. 2310 308.979, www.sugarela.gr