Ενα από τα χειρότερα πράγματα που συμβαίνουν όταν πρέπει να μπει κανείς σε δίαιτα είναι η δαιμονοποίηση των ζυμαρικών. Εχω μεγάλες ενστάσεις επ’ αυτού καθώς το μέτρον άριστον θα έπρεπε να είναι οδηγός μας στη σωστή διατροφή. Για να μην πω ότι οι στερήσεις μάς στρεσάρουν και αυτό είναι επίσης κακό για την υγεία μας. Τέλος πάντων. Χάρηκα πολύ όταν βρήκα στο περιοδικό ένα πακέτο με τα καινούργια ζυμαρικά ολικής άλεσης του Carrefour. Η αγαπημένη μου σύζυγος δεν θα είχε επιχειρήματα εναντίον φαγητού που ούτως ή άλλως έπρεπε να δοκιμάσω και επιπλέον θα μου παρείχε τις πολύ ευεργετικές ίνες. Να σας θυμίσω ότι τα ζυμαρικά ολικής άλεσης αυξάνουν βαθμηδόν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα (καλό για τον διαβήτη), ενώ παράλληλα βοηθούν στην απομάκρυνση της κακής χοληστερόλης από τον οργανισμό.

Μαγείρεψα πολύ απλά τα τριβέλια με λάδι, σκόρδο και καυτερή πιπεριά. Η απόλαυση της πρώτης δοκιμής ήταν τέτοια που θεώρησα πως μάλλον οφειλόταν στο γεγονός ότι είχαν περάσει πολλές εβδομάδες που δεν είχα φάει μακαρόνια. Ετσι, την επομένη, έβρασα απλώς λίγες πένες και τις δοκίμασα όπως ήταν, εντελώς νοσοκομειακές.

Ε, λοιπόν, η γεύση τους ξεπερνά τα συνήθη ζυμαρικά. Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα για γεύση και υγεία.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.