«Ο Κωστής τρώει μόνο το χειρότερο ψωμί! Ξέρεις, αυτό το κάτασπρο και μαλακό που την άλλη μέρα γίνεται λάστιχο» μου παραπονέθηκε η Μαρίνα για τον πεντάχρονο γιο της. «Η Λίνα τρώει τα πάντα, αλλά το ψάρι ούτε να το ακούσει δεν θέλει» μου είπε η Κατερίνα για την επτάχρονη κόρη της. Και ο Κώστας, περήφανος μπαμπάς του επίσης επτάχρονου Δημήτρη που αγαπά τα σπορ, αναρωτιόταν με τι να γεμίσει την τσάντα του γιου του που δεν θα προλαβαίνει να επιστρέψει στο σπίτι και θα πηγαίνει στην προπόνηση απευθείας από το σχολείο.

Ερωτήσεις και αγωνίες σαν αυτές, προερχόμενες από φίλους και αναγνώστες, μεταφέραμε στους σεφ μας. Και εκείνοι, όπως πάντα, έβαλαν τον καλύτερο εαυτό τους να μας βοηθήσουν να λύσουμε το πρόβλημα της καθημερινής διατροφής των παιδιών μας.

Καλή μου Μαρίνα, είμαι βέβαιη πως όταν ο Κωστής δοκιμάσει τα ψωμάκια του Γιάννη Μπαξεβάνη δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ στα… λαστιχένια! Οσο για τη Λίνα, δεν έχω συναντήσει παιδί (ούτε ενήλικο!) που να μπορεί να αντισταθεί σε ψαροσυνταγή του Λευτέρη Λαζάρου. Πολύ θα ήθελα να μάθω τα αποτελέσματα της προσπάθειάς σου, αγαπητή Κατερίνα… Και για σένα, Κώστα μου, όπως και για όλους τους γονείς που γεμίζουν κάθε μέρα την τσάντα του παιδιού τους με κολατσιό ή με κάτι πιο ενισχυμένο για το ολοήμερο σχολείο έχουμε πολλές δελεαστικές προτάσεις με την υπογραφή του Στέλιου Μαστοράκου (ευτυχή πατέρα ενός γιου μόλις λίγων μηνών).

Και, φυσικά, δεν έχουμε ξεχάσει το πρωινό των παιδιών για να αρχίζει η ημέρα τους με ενέργεια και ευεξία (με γλυκές συνταγές του Σπύρου Αρτελάρη), όπως επίσης δεν ξεχάσαμε ούτε το κυριακάτικο (όπως πάντα με την υπογραφή του Γιάννη Λουκάκου), ούτε το καθημερινό τραπέζι (στρωμένο από τον Τάσο Μπίκο).

Και κάτι ακόμη: με πολλή χαρά καλωσορίζουμε στο περιοδικό τον εξαιρετικά ταλαντούχο σεφ Αλέξανδρο Κοσκινά που ξέκλεψε λίγο χρόνο από τα καθήκοντά του στο εστιατόριο Tudor Hall του ξενοδοχείου King George για να ανανεώσει για εμάς κλασικά ελληνικά πιάτα. Και είμαστε πολύ περήφανοι που πείσαμε (παίζοντας το «χαρτί» της νοσταλγίας, καθώς υπήρξε για χρόνια μέλος της μεγάλης οικογένειας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη) την εκλεκτή συνάδελφο κυρία Αγλαΐα Κρεμέζη να αρθρογραφεί στο περιοδικό μας.

Απολαύστε τους όλους!

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014.