Μην το αναζητήσετε ως Gelati e Amore, οι Θεσσαλονικείς έχουν δώσει στο αγαπημένο τους παγωτατζίδικο το όνομα Ιταλός, μια και ο ιδιοκτήτης, Φράνκο Αμπρουόζο, κατάγεται από τη γείτονα χώρα. Ο Φράνκο, με πολύ μεράκι και τέχνη, από το μικρό αλλά δημοφιλές μαγαζί του στη Σβώλου, εδώ και μια δεκαετία, μας έχει μάθει να ξεχωρίζουμε και να απολαμβάνουμε το καλό παγωτό.
Εχοντας 40 χρόνια πείρα στο επάγγελμα, προμηθεύεται τα υλικά του μόνο από τους καλύτερους: γάλα και κρέμα γάλακτος από τη Φάρμα Κουκάκη, φρέσκα φρούτα από δικούς του παραγωγούς και όλα τα υπόλοιπα υλικά, όπως ξηροί καρποί, κακάο, καραμέλα, μπισκότα κ.τ.λ., από αυστηρά επιλεγμένους συνεργάτες σε όλη την Ιταλία. {{{ moto }}}

Η καραμέλα-μπισκότο, η κρέμα με ανθόγαλα, η σοκολάτα και το τσιζκέικ αποτελούν μερικές από τις πιο αγαπημένες επιλογές των «παγωτο-maniacs», ενώ η νέα γεύση, το bacio με τζιαντούγια, φουντούκι και κακάο, είναι ήδη η επιτυχία του καλοκαιριού. O Ιταλός δεν έχει απλώς καλό παγωτό, το παγωτό του είναι ακαταμάχητο!

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.