Από το 1868 στην υπέροχη ψιλή άμμο της Γαλάζιας Ακτής έκαναν τα μπάνια τους πολλές προσωπικότητες της εποχής και αποτελούσε προορισμό για όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Εκεί εξ άλλου είχε στηθεί και η πρώτη καντίνα της περιοχής. Αυτός ο δημοφιλής και τόσο κοντινός για τους Αθηναίους προορισμός αυτό το καλοκαίρι μπαίνει σε νέα εποχή. Το νέο πρόσωπο της Γαλάζιας Ακτής έχει την υπογραφή του Χρήστου Σοκόλη (Fresh, Pizza Margherita, Food Concepts κ.λ.π.) ο οποίος αφού διαμόρφωσε έναν χώρο υψηλής αισθητικής με υποδομές για αθλητικές δραστηριότητες, 500 ομπρέλες, και πλάζ privé με extra υπηρεσίες, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη γαστρονομία. Στην ταβέρνα της ελληνικής κουζίνας με τα τηγανητά ψαράκια, τα θαλασσινά, τα μαγειρευτά, τις πίτες, τα ψητά της σούβλας, τις ευφάνταστες σαλάτες, σημαντικό ρόλο παίζουν τα αρωματικά φυτά και τα λαχανικά από τον κήπο της Γαλάζιας ακτής -ο Μαραθώνας άλλωστε φημίζεται για το γόνιμο έδαφος του. Πολλά από τα βιολογικά ζαρζαβατικά έρχονται από τα Μεσόγεια ενώ ο φούρνος ψήνει ψωμί και αρτοποιήματα και για την ταβέρνα αλλά και για τα σνακς που έρχονται στην ξαπλώστρα. Στο beach bar σερβίρονται cocktails με μεσογειακό προσανατολισμό και σε ειδικούς διαμορφωμένους χώρους γίνονται εκδηλώσεις και πάρτι γενεθλίων. Ολα όσα θέλεις για να περάσεις όμορφα την καλοκαιρινή σου ημέρα.
Λεωφόρος Ποσειδώνος, Σχινιάς Αττικής, 2294055800