Δεν βλέπουμε συχνά έναν σεφ με ολόσωμο ριγέ μαγιό στην παραλία, ούτε έναν άλλο να σπάει σαν «καρατέκα» τρεις μπαγκέτες στη σειρά. Ούτε πάλι έχουμε συνηθίσει τους σεφ να ξυρίζουν αγριογούρουνα και να φοράνε στα μαλλιά ρόλεϊ από καρότα. Στη «Βίβλο των ελλήνων chef» όμως, των εκδόσεων gl-publications, όλα αυτά μπορούν να συμβούν. Ή τουλάχιστον να αποτυπωθούν ως εικόνες μέσα από τον φακό του «δικού μας» Παναγιώτη Μπελτζινίτη, με αποτέλεσμα άκρως ανατρεπτικό. Η ετήσια, deluxe, συλλεκτική έκδοση, τη διεύθυνση της οποίας έχει ο Κώστας Καπερώνης, κυκλοφορεί ήδη στα περίπτερα και συγκεντρώνει 50 από τους σημαντικότερους έλληνες σεφ σε απρόσμενες πόζες, παρουσιάζοντας παράλληλα και μία ιδιαίτερη συνταγή τους, με αναλυτική δοσολογία των υλικών και λεπτομερή εκτέλεση της παρασκευής. Στις σελίδες της απολαύσαμε και τους συνεργάτες του BHMAGOURMET Στέλιο Μαστοράκο σε μια μπανιέρα με γάλα και δημητριακά, Δημήτρη Κατριβέση σε μια μυστηριώδη παρασκευή να ετοιμάζεται να «σκοτώσει» μια πιπεριά σε υγρό άζωτο και Γιάννη Λουκάκο σε ένα αγωνιστικό ενσταντανέ (ετήσια έκδοση 2014, τιμή 8,90 ευρώ).

Ο Στέλιος Μαστοράκος.

Ο Γιάννης Λουκάκος.

Ο φωτογράφος Παναγιώτης Μπελτζινίτης.

Ο Δημήτρης Κατριβέσης.