Το εκλεκτό βουβαλίσιο γάλα που παρήγαγε η φάρμα του πατέρα της στη λίμνη Κερκίνη, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η Γεωργία Ανδρεάδου να φτιάχνει τα γευστικά ζυμαρικά της. Το γάλα, ζυμώνεται με σιμιγδάλι και σκληρό αλεύρι, και φτιάχνονται οι χυλοπίτες, σκέτες ή με σκόρδο, το χυλοπιτάκι, οι παπαρδέλες, ο τραχανάς γλυκός, ξινός και πικάντικος (με μπούκοβο), το κριθαράκι, η πλεξούδα, το μακαρονάκι και το θρακιώτικο κους κους.Το κουσκούς αποτελείται από μικρές μπαλίτσες και συνοδεύει εξαιρετικά το κοτόπουλο και το κρέας, προστίθεται σε σούπες ή φαγητά της κατσαρόλας για να «δέσουν», και μπαίνει στη σαλάτα ταμπουλέ. {{{ moto }}}