«Η μαγειρική, είναι καλειδοσκοπική: εάν καταλάβετε την κεντρική ιδέα πίσω από μια συνταγή, θα μπορέσετε να τη “μετασκευάσετε” με τον δικό σας τρόπο, χωρίς να αλλοιωθεί η ουσία». Η εισαγωγή του βιβλίου «Η τέχνη της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας» (εκδ. Πατάκη) της συγγραφέως Λουτσιάνα Κρεμονίνι – Λογαρά, αντικατοπτρίζει πλήρως το πνεύμα του. Μέσα από 234 συνταγές προβάλλονται πιάτα της παραδοσιακής ιταλικής κουζίνας με τη συγγραφέα να επεμβαίνει την ίδια στιγμή αυθόρμητα, ενσωματώνοντας και τις νέες τάσεις. «Γι’ αυτό το λόγο, στο συγκεκριμένο βιβλίο, κάποιες συνταγές είναι αρκετά αναλυτικές, ενώ άλλες όχι, ώστε να αποκτήσουν τη δική σας προσωπικότητα, τη δική σας αποκλειστική υπογραφή. Μην ξεχνάτε πως βασικό χαρακτηριστικό της μαγειρικής είναι η διασκέδαση κατά τη διαδικασία και η απελευθέρωση της κρυφής σας φαντασίας και του πλούτου της ψυχής σας, γιατί, πάνω απ’ όλα, το φαγητό είναι η ζωή, και δεν υπάρχει ζωή χωρίς ψυχή» σημειώνει η Λουτσιάνα Κρεμονίνι – Λογαρά.