Tο ζαχαροπλαστείο Φύσις φτιάχνει γλυκά ελαφρά, φινετσάτα με έμφαση στις καλές πρώτες ύλες. Οι εμπνευστές τους –οι αδελφοί Νταλιάνη- τα αποκαλούν «γλυκά με ήθος». Ο στόχος τους ευθύς εξαρχής ήταν να φτιάξουν γλυκά που να μην υστερούν σε αρώματα και γεύσεις αλλά να έχουν τη λιγότερη δυνατή ζάχαρη, τα λιγότερα λιπαρά και να έχουν ως βάση εξαιρετικά υλικά, τα περισσότερα βιολογικά. Τα υγιεινά γλυκά τους φτιάχνονται με μαύρη, ακατέργαστη ζάχαρη, με σιρόπι αγαύης, το γάλα έχει μειωμένα λιπαρά, το σουσάμι είναι αναποφλοίωτο, το μέλι βιολογικό. Για τις ημέρες των γιορτών έχουν ετοιμάσει κλασικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες αλλά και μελομακάρονα χωρίς καθόλου ζάχαρη που δεν υστερούν στο ελάχιστο από τα κανονικά ενώ οι κουραμπιέδες με λάδι έχουν διαφορετικό αλλά απολαυστικό άρωμα και πλούσια υφή. Δοκιμάστε όμως και τα σιροπιαστά –κορυφαίο το εσμαϊλιέ, το καταΐφι με κρέμα- το πολίτικο ρεβανί, αλλά και τις τάρτες με σοκολάτα Valhrona και τις ανάλαφρες κρέμες.

Φύσις, Λεωφ.Μεσογείων 450, Αγία Παρασκευή, τηλ. 210 609 740, www.fisis.eu