H πρώτη γουλιά θυμίζει κάτι από κατάδυση στην παιδική αθωότητα, η δεύτερη τη γλύκα του πρώτου φιλιού και η τρίτη μια ανακουφιστική ωριμότητα. Οι Αζτέκοι πίστευαν ότι ο Θεός του Ουρανού έκλεψε το πρώτο κακαόδεντρο από τον παράδεισο για να τους το προσφέρει και εκείνοι τον τίμησαν δημιουργώντας ένα πικρό ρόφημα σοκολάτας, προσθέτοντας βανίλια ή πιπέρι. Αιώνες μετά, οι μύστες της σοκολάτας απολαμβάνουν ένα ζεστό φλιτζάνι από κουβερτούρα εκλεκτής ποιότητας, η οποία λιώνει σιγά σιγά στη φωτιά. Η σοκολάτα πράγματι, βγήκε από τον παράδεισο.

Είναι µία από τις πρώτες σοκολατερί της Αθήνας και σε βάζει κατευθείαν στο κλίµα. {{{ moto }}}

«Μου άρεσε η σοκολάτα ως έννοια» µας λέει η ιδιοκτήτρια, Πελαγία Κόντζογλου, και συµπληρώνει: «Είναι γλυκιά, ελκυστική, φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και έχει τόσες ευεργετικές ιδιότητες. Αφού αποφάσισα, λοιπόν, πρώτα να ονοµάσω το µαγαζί Σοκολάτα, ύστερα σκέφτηκα ότι πρέπει να έχω και την καλύτερη σοκολάτα».

Στον κατάλογο αυτής της µικρής, γουστόζικης σοκολατερί, διακοσµηµένης µε ρετρό στοιχεία, όπως παλιές διαφηµίσεις, συναντάµε περίπου 15 είδη κουβερτούρας. Ξεχωρίσαµε από τις γλυκές γεύσεις την Caramelia, µια σοκολάτα γάλακτος µε βελούδινη υφή και έντονο άρωµα φυσικής καραµέλας, αλλά και τη Μanjari, µια µαύρη σοκολάτα µε όξινη επίγευση και χαµηλά λιπαρά, από τη Μαδαγασκάρη.