H πρώτη γουλιά θυμίζει κάτι από κατάδυση στην παιδική αθωότητα, η δεύτερη τη γλύκα του πρώτου φιλιού και η τρίτη μια ανακουφιστική ωριμότητα. Οι Αζτέκοι πίστευαν ότι ο Θεός του Ουρανού έκλεψε το πρώτο κακαόδεντρο από τον παράδεισο για να τους το προσφέρει και εκείνοι τον τίμησαν δημιουργώντας ένα πικρό ρόφημα σοκολάτας, προσθέτοντας βανίλια ή πιπέρι. Αιώνες μετά, οι μύστες της σοκολάτας απολαμβάνουν ένα ζεστό φλιτζάνι από κουβερτούρα εκλεκτής ποιότητας, η οποία λιώνει σιγά σιγά στη φωτιά. Η σοκολάτα πράγματι, βγήκε από τον παράδεισο.

Σε απόσταση αναπνοής από το Petite Fleur, η σοκολατερί The dark side of chocolate µετρά λίγο παραπάνω από έναν {{{ moto }}} χρόνο ζωής. Ο ιδιοκτήτης της, Αριστοτέλης Παναγιώταρος, µετά τις σχετικές σπουδές του σε Ιταλία και Γαλλία, δηλώνει ότι βρήκε ένα νέο µέσο καλλιτεχνικής έκφρασης, τόσο µέσα από τα ροφήµατα σοκολάτας, αλλά και στα χειροποίητα σοκολατάκια που παρασκευάζει στο εργαστήριό του, στο πίσω µέρος του µαγαζιού. «Αντιµετωπίζω κάθε πελάτη µοναδικά και πολλές φορές µού αρέσει να τον ψυχολογώ και να µαντεύω τη σοκολάτα που µπορεί να του ταιριάζει. Για τους λάτρεις της γλυκιάς γεύσης, µπορούµε να ξεκινήσουµε µε λευκές, να περάσουµε σε σοκολάτες γάλακτος ή να αναµείξουµε διαφορετικά χαρµάνια σοκολάτας µε περιεκτικότητα γύρω στο 60% κακάο, όπου διατηρείται ακόµη ένα γλυκός χαρακτήρας. Τα µπαχαρικά παίζουν και αυτά τον δικό τους, συνοδευτικό ρόλο – άλλες φορές γλυκαίνουν µια πικρή σοκολάτα 85% και άλλες φορές προσδίδουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα».