Η παράδοση κρατάει από το 1992 όταν Χίλαρι Κλίντον και Μπάρμπαρα Μπους ήρθαν αντιμέτωπες σε έναν διαγωνισμό μπισκότων από το περιοδικό Family Circle λίγο πριν τις εκλογές. Από τότε, παραμονές των αμερικανικών εκλογών οι υποψήφιες Πρώτες Κυρίες βάζουν την ποδιά τους, τα δυνατά τους και τις καλύτερες συνταγές τους για μπισκότο, τις οποίες κρίνουν, ψηφίζουν και αναδεικνύουν οι αναγνώστες του περιοδικού.

Αυτή την φορά νικήτρια στέφθηκε η Μισέλ Ομπάμα με τα υπερσοκολατένια μπισκότα της φτιαγμένα με σταγόνες λευκής, μαύρης και σοκολάτας γάλακτος.

Θα πρέπει ωστόσο να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με το περιοδικό, η νίκη της κόντρα στα μπισκότα της Αν Ρόμνεϊ (φτιαγμένα με σοκολατάκια Μ&Μ) ήρθε με διαφορά μόλις 287 ψήφων και είναι η μικρότερη στην ιστορία του διαγωνισμού. Για να μιλήσουμε με εκλογικά ποσοστά: Μ.Ομπάμα 51,5%, Α.Ρόμνεϊ 48,5%.

Για τους προληπτικούς και τους στατιστικολάγνους να σημειώσουμε πως τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης κουζινικής μάχης δείχνουν και την πολιτική προτίμηση του λαού καθώς 4 στις 5 νικήτριες πέρασαν μετά από λίγες μέρες το κατώφλι του Λευκού Οίκου.
Μοναδική εξαίρεση, ο διαγωνισμός πριν από τις εκλογές του 2008 όταν η Μισέλ Ομπάμα ηττήθηκε από την Σίντι ΜακΚέιν. Αν και σε αυτή την περίπτωση φήμες ήθελα την κα ΜακΚέιν να αντιγράφει τη συνταγή από κουτί γνωστών σοκολατοειδών…