Εκδηλώσεις, μενού με 10 ευρώ σε εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και διαγωνισμοί συνταγών είναι μόνο τα… ορεκτικά. Για έναν ολόκληρο μήνα, οι κατσαρόλες και τα πιρούνια έχουν πολλή δουλειά.

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου μπήκε στη φωτιά και μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου θα σιγομαγειρεύεται και θα μας προσφέρει γεύσεις, αρώματα και διασκέδαση σε εστιατόρια, μουσεία, βιβλιοθήκες αλλά και στους δρόμους της πόλης.

Το Thessaloniki Food Festival, με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης και σκοπό την ετήσια καθιέρωσή του, περιλαμβάνει μια τεράστια ποικιλία εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που στόχο έχουν την αναζήτηση της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης αλλά και την κινητοποίηση των σεφ επαγγελματιών και μη.

Κάθε Τρίτη τρώμε έξω!
Και μάλιστα με 10 ευρώ το άτομο. Κάθε Τρίτη του Νοεμβρίου, περισσότερα από 40 εστιατόρια και καφέ της πόλης προτείνουν μενού στην τιμή των 10 ευρώ. Με αυτή την κίνηση, κάτοικοι και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γευστικά μενού και πρωτότυπες συνταγές σε μία καθ’ όλα προσιτή τιμή.

Η Συνταγή της Θεσσαλονίκης

Το εστιατόριο ΖΥΘΟΣ καλεί όλους τους ερασιτέχνες σεφ να δημιουργήσουν και να αναδείξουν τις συνταγές τους μέσα από τον διαγωνισμό «Η Συνταγή της Θεσσαλονίκης». Από τις 2 έως τις 24 Νοεμβρίου μπορείτε να στέλνετε την έμπνευσή σας στο email του εστιατορίου, στο Facebook, στο φαξ 2310 284109 ή να τις αφήνετε γραπτώς στα ΖΥΘΟΣ και ΖΥΘΟΣ ΝΤΟΡΕ.

Οι 5 καλύτερες θα διαγωνισθούν στο ΝΤΟΡΕ στις 4 Δεκεμβρίου και η νικήτρια συνταγή θα μπει στους καταλόγους των 2 εστιατορίων με το όνομα του δημιουργού. Η 2η και 3η συνταγή θα μπουν στους εποχικούς καταλόγους του ΖΥΘΟΥ επίσης με το ονοματεπώνυμο των σεφ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site.

«Σκοτεινές» γεύσεις
Πώς θα σας ακουγόταν φαινόταν μια πρόσκληση σε δείπνο υπό το (μη) φως σβησμένων κεριών; Οσοι πάντως το δοκίμασαν βγήκαν κερδισμένοι από αυτή την εμπειρία, καθώς μπορεί να αφαιρείται από το σκηνικό η όραση, παραδίδεται η σκυτάλη όμως στη γεύση, την όσφρηση, την αφή και την ακοή.

Οσοι θέλετε να δοκιμάσετε ένα γεύμα στα τυφλά μπορείτε να συμμετάσχετε στο «Άφωτο Δείπνο» που διοργανώνει το εστιατόριο Ginger-Oil στις 10 Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σέρβις θ’ αναλάβουν -όπως είθισται σ’ αυτού του είδους εστιατόρια- άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης, τα οποία συμμετέχουν επαγγελματικά στην εκδήλωση.

Κρατήσεις και αγορά προσκλήσεων για το «Άφωτο Δείπνο» από το Ginger-Oil: Π. Π. Γερμανού 23, Θεσ/νίκη, τηλ. 2310 265038 (περιορισμένος αριθμός θέσεων).

Τα παιδιά στην κουζίνα
Οι μικροί σεφ βάζουν ποδιά και σκούφο και αφήνουν την μαγειρική τους φαντασία ελεύθερη. Σε μια μεγάλη γιορτή που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα παιδιά, στις 20 Νοεμβρίου, θα μπορούν να πειραματιστούν με υλικά, να παίξουν με τις πρώτες ύλες και να δοκιμάσουν τις μαγειρικές τους ικανότητες. Επίσης θα παρακολουθήσουν παραστάσεις γαστρονομικού περιεχομένου και θα πάρουν μέρος στο γεύμα «Σήμερα τρώμε με τους φίλους μας».

Επισκεφθείτε το site του Thesalloniki Food Festival και δείτε όλο το πρόγραμμα και τις πληροφορίες για τις εκδηλώσεις.