Η ώρα για τον μπακαλιάρο, το παραδοσιακό έδεσμα της 25ης Μαρτίου πλησιάζει. Προορισμός μας το κατάστημα του Περικλή Κόνιαρη (Σωκράτους 4, τηλ. 210 3211 810). Εκεί συναντάμε τον πατέρα του ιδιοκτήτη, τον κύριο Ηλία, που δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανος για τον μπακαλιάρο τους. «Στο κατάστημά μας πουλάμε τον αυθεντικό μπακαλιάρο Ισλανδίαςκαι όχι το υποκατάστατό του, το ψάρι ling που βαφτίζεται μπακαλιάρος, ενώ δεν έχει καμία σχέση σε γεύση και θρεπτική αξία» μας εξηγεί. Από εδώ, λοιπόν, θα προμηθευτούμε τον μπακαλιάρο μας, είτε σε φιλέτο είτε σε κομμάτια με κόκαλο. Με μια δυνατή σκορδαλιά θα είναι ό,τι πρέπει!

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.