Χρειάστηκε να βάλουν όλη τη γλύκα και πολλή αγάπη για να δημιουργήσουν αυτό που χρόνια ονειρεύονταν: το δικό τους ζαχαροπλαστείο.

Ο ζαχαροπλάστης Μάριος Δοξάκης– στο εργαστήρι – και η Λουίζα Ζωγράφου – στο μάρκετινγκ και την εξυπηρέτηση των πελατών – είναι το δίδυμο των ιδιοκτητών που κρύβεται πίσω από την ιδέα.

Τα υλικά που χρησιμοποιούν στις συνταγές για τα χειροποίητα γλυκά τους είναι φρέσκα, χωρίς συντηρητικά και έτοιμα μείγματα, με κυρίαρχο συστατικό τη γαλλικής προέλευσης σοκολάτα Valrhona.

Ο χώρος είναι μόνιμα πλημμυρισμένος από μυρωδιές φρέσκου βουτύρου, ζάχαρης, κανέλας και σοκολάτας που σε παρασύρουν δημιουργώντας πολλά και δύσκολα… διλήμματα: προφιτερόλ με σοκολάτα γάλακτος ή γλυκό κρέμας patisserie με τριμμένο μπισκότο και φράουλες; Τσιζκέικ με φράουλες, με πραλίνα ή μπισκότα με φρέσκο βούτυρο και ολόκληρα κομμάτια σοκολάτας;

Εξίσου λιμπιστικά και τα χειροποίητα μακαρόν, φτιαγμένα με την αυθεντική γαλλική συνταγή, σε ό,τι γεύσεις μπορείς να φανταστείς: σοκολάτα με φρούτα του δάσους, φράουλα, φιστίκι, σοκολάτα με πορτοκάλι, βατόμουρο. Κι αν είσαι λάτρης του συγκεκριμένου γλυκού, έχουν για σένα μια τούρτα μακαρόν με γέμιση σοκολάτας.

Οφείλω ωστόσο να ομολογήσω πως ούτε η εκδοχή τους για την παραδοσιακή βυσσινάδα, τη λεμονάδα, τα γλυκά του κουταλιού και τις μαρμελάδες με άφησαν ασυγκίνητη.

Οι φανατικοί οπαδοί του παγωτού, πάλι, θα λατρέψουν το φημισμένο τους παρφέ το οποίο φτιάχνεται – όπως και τα υπόλοιπα παγωτά – με φρέσκο βούτυρο και φρέσκο γάλα, με τη διαφορά ότι φτιάχνεται στο χέρι, και όχι στο μηχάνημα, και δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από το σπιτικό.

Η ποικιλία στους πειρασμούς ανανεώνεται συνεχώς: «Σχεδόν κάθε 10 ημέρες θα βρείτε κάτι καινούργιο στο ζαχαροπλαστείο. Μας αρέσει να πειραματιζόμαστε και αυτό είναι κάτι που απ’ ό,τι φαίνεται αρέσει στους πελάτες μας» τονίζει η Λουίζα.

Αγίου Τρύφωνος 8, Κηφισιά, τηλ. 210 8014 101

www.favebook.com/LouisaPastryBoutique

ωρες λειτουργίας: 11:00-22:30