Ποια μαγείρισσα και ποιος μάγειρας δεν έχει στα ράφια της/του βιβλία συνταγών ποτισμένα από τα εκάστοτε υλικά που συμμετείχαν σʼ αυτές; Φυσικό και επόμενο άλλωστε. Το βιβλίο δίπλα στην κατσαρόλα, η κατσαρόλα στη φωτιά, όλο και κάτι θα πεταχτεί και θα βάλει την «υπογραφή» του στο συνταγολόγιο.

Η τεχνολογία όμως βάζει σιγά σιγά τα βιβλία πίσω στα ράφια. Το laptop έκανε ένα μικρό πέρασμα αλλά δεν κατάφερε να εδραιωθεί πιθανώς λόγω όγκου.

Αντίθετα το ipad, βολικό και εύκολο σε μετακίνηση και μεταφορά βρήκε τη θέση του στον πάγκο της κουζίνας (και προτιμάται κυρίως από τις νέες μαγείρισσες), αντικαθιστώντας το ξεφύλλισμα των σελίδων με το scrolling.

Οι φανατικοί της Τζούλια Τσάιλντ και των γκάτζετ της Apple έχουν ακόμη έναν λόγο να πίνουν νερό (και να τρώνε μια μπουκιά φαγητό) στη μνήμη του Στηβ Τζομπς, καθώς το περίφημο βιβλίο της «Mastering the Art of French Cooking» (Κυριαρχώντας στην τέχνη της γαλλικής κουζίνας) είναι πλέον διαθέσιμο σε εφαρμογή για το ipad.

Η γαστρονομική βίβλος της Τζούλια Τσάιλντ με τις 524 συνταγές, τις φωτογραφίες αλλά και τις αναλυτικές εκτελέσεις τους, χωρά πλέον σε ένα μικρό εικονίδιο στην οθόνη της ταμπλέτας σας και στοιχίζει περίπου 15 ευρώ.

Εκτός από συνταγές, θα βρείτε απλές και χρήσιμες συμβουλές της Τζούλια Τσάιλντ για όλες τις περιπτώσεις όπως π.χ. «Μην απολογείστε αν κάτι δεν πετύχει στο φαγητό. Αν δεν το προσέξει κανείς απλά μην πείτε τίποτα».

Θυμίζουμε ότι η αμερικανίδα σεφ και συγγραφέας έγινε (περισσότερο) γνωστή ακόμα και στους μη κατέχοντες τα της μαγειρικής μέσω της Μέριλ Στριπ και της εξαιρετικής ερμηνείας της στην ταινία «Τζούλι και Τζούλια» (2009).

Αν παρ’ όλα αυτά παραμένετε πιστά παραδοσιακοί ή απλά δεν έχετε καμία όρεξη να καθαρίζετε την οθόνη του ipad από λάδια και σάλτσες, μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο από το www.amazon.com με περίπου 35 ευρώ.