Μόνο λίγες μέρες ανοιχτό το μικρό παντοπωλείο «Δήμητρα Γαία» της οδού Δεκελείας 56 στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον ιδιοκτήτη του Δημήτρη Θωμά, γυμναστή στο επάγγελμα, να είναι εξοπλισμένος με όρεξη και μεράκι για δουλειά.

Παρ’ ό,τι γνωρίζει ότι ρισκάρει αυτή την εποχή, η πίστη του τον κρατάει αισιόδοξο. «Ο καταναλωτής εν καιρώ κρίσης στρέφεται στην ποιότητα και την οικονομία. Θέλω να μάθω στον κόσμο να τρώει σωστά και υγιεινά, από τη γη. Δε τους βλέπω σαν πελάτες αλλά σαν φίλους», μας λέει.

Στα ράφια του βρίσκουμε προϊόντα, ψαγμένα -όπως ο ίδιος τα χαρακτηρίζει- από εταιρείες πιστοποιημένες και παραγωγούς από πολλές περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο. Ακόμη βέβαια δεν έχει ολοκληρωθεί η γκάμα των πραγμάτων αλλά: «Ο,τι εκλεκτό είναι ευπρόσδεκτο. Μπορώ να ταξιδέψω όπου χρειαστεί για να το πάρω, αρκεί να το αξίζει».

Ξεχωρίσαμε τον χυμό ροδιού Just Ρόδι – του οποίου ο Δημήτρης είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος-, τα ζυμαρικά του εργαστηρίου «Οι αγνές γεύσεις», τα φασόλια Πρεσπών της «Πελεκάνος» και την πασίγνωστη φάβα Σαντορίνης από το «Αγρόκτημα του Γιάννη Νομικού».

Επίσης, βρήκαμε πετιμέζι βιολογικής γεωργίας, balsamico ξύδι από παλαιωμένο μούστο και balsamico με θυμαρίσιο μέλι, όλα παραγωγής του μοναστηρίου στην Αγία Τριάδα των Τζαγκαρολών. Τα μπαχαρικά πολλά και από όλο τον κόσμο.

Τα τσουβάλια γεμάτα, με λογής λογής πράγματα: Κόκκινη φακή Αιγύπτου, καρύδια από το Λιμογάδι Λαμίας, αμύγδαλα Βόλου, και μεξικάνικα φασόλια.

Τέλος, ετοιμάζεται και το e-shop του παντοπωλείου, μέσω του οποίου θα δέχεται παραγγελίες.

Δεκελείας 56, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 210 2581 315, 6948 000 780, www.ospriathomas.gr

Ωρες λειτουργίας:

Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο 8.00 με 14.00

και Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 8.00 με 14.00 και 17.30 με 8.30