Πόσοι από εμάς εκνευριζόμασταν με τα σεμεδάκια που έκρυβαν το επάνω μέρος της τηλεόρασης ή στράβωναν με την παραμικρή κίνηση στο τραπεζάκι φέρνοντας τη – γνωστή σε όλους μας – φράση στα αυτιά μας: «Στρώσε το πετσετάκι! Δεν το βλέπεις πώς είναι;» από την γιαγιά/θεία/συνυφάδα/κουμπάρα.

Ο μόνος τρόπος για να ξορκίσουμε τις… κακές αναμνήσεις είναι να τις ξαναδούμε με μια νέα οπτική και νέο υλικό.

Τα Holy Granmats είναι μια ευφάνταστη ματιά στο σεμεδάκι στα δαντελένια εργόχειρα που σκέπαζαν σχεδόν κάθε πιθανή σπιθαμή επίπλου στο σπίτι επιστρέφοντας υπό την μορφή σιλικόνης, ευέλικτης και ανθεκτικής σε υψηλές θερμοκρασίες και υγρασίες.

Σουπλά, σουβέρ, ακόμα και σκουλαρίκια τα Holy Granmats κλείνουν πονηρά -σχεδόν συνωμοτικά- το μάτι στις γιαγιάδες όλων μας που με τόσο υπομονή και λεπτοδουλειά δημιουργούσαν μικρά δαντελένια εργόχειρα και σε τελική ανάλυση εκπροσωπούσαν μια αμιγώς γυναικεία έκφραση ελληνικού διαλογισμού.

Αυτά τα ποπ-ρετρό νέο-σεμεδάκια είναι έργο των Jazztdesign Αντώνη Κιουρκτσή και Αντωνέλλας Νικολοπούλου, απόφοιτων της Αρχιτεκτονικής του Βόλου. Μεταξύ άλλων συνεργάστηκαν με τους Campana brothers για τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου NEW και μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη Design Academy Eindhoven για το μεταπτυχιακό τους, ξαναγύρισαν στην Αθήνα για να γεννήσουν το μέλλον απ’ το παρελθόν.

Το dezzat Prototypes μας τους παρουσιάζει από 3 έως 23 Δεκεμβρίου στο Γκάζι, Κωνσταντινουπόλεως 42.

Ωράριο λειτουργίας:

Τετάρτη – Παρασκευή 13:00 – 20:00

Σάββατο – Kυριακή 12:00 – 20:00