Olive Oil Culture

Best greek cooking in english

Η χάρη του ελαιόλαδου σε τρεις γλώσσες

Είμαι η Κατερίνα Στάη-Φαϊλάδη, φιλόλογος-παιδαγωγός και food blogger. Γεννήθηκα στην Αθήνα και έχω καταγωγή από τη Μύκονο. Δεν είμαι επαγγελματίας chef, απλώς κινούμαι οδηγούμενη από όραμα και τεράστιο πάθος για τη μαγειρική. Μετά το γάμο μου (2001) ζω κυρίως στο εξωτερικό. Στο Πεκίνο (2008-2013) διοργάνωσα μαθήματα ελληνικής κουζίνας θέλοντας να καλλιεργήσω την «κουλτούρα του ελαιόλαδου», με σκοπό την προβολή του. Στη δημιουργία της συγκεκριμένης τρίγλωσσης (αγγλικά, ελληνικά, κινεζικά) ιστοσελίδας με ώθησε η επιθυμία μου να μεταδώσω στους ξένους την αγάπη μου για το καλομαγειρεμένο και υγιεινό σπιτικό φαγητό με βάση πάντα το ελληνικό ελαιόλαδο (μέχρι και κινέζικες συνταγές «πείραξα» με λάδι) και να τους αποδείξω ότι πρέπει να βρει τη θέση του στην καθημερινότητά τους. Εξάλλου, δεν υπήρχε αγγλόφωνη ιστοσελίδα ελληνικής μαγειρικής βασισμένη αποκλειστικά στο ελαιόλαδο. Το blog oliveoil-culture.com το συνεχίζω και το αγαπώ, γιατί χάρη σε αυτό μαθαίνω, δημιουργώ, πειραματίζομαι, επικοινωνώ και εμπνέομαι καθημερινά. Τα δύο τελευταία χρόνια στην Ουάσινγκτον όπου ζω, συμμετείχα στην προβολή της ελληνικής κουζίνας με εκδηλώσεις στην Πανεπιστημιακή Λέσχη αλλά και στο Κογκρέσο, ενώ παράλληλα προωθώ την υγιεινή ελληνική διατροφή για παιδιά σε σχολεία.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψηφοφορίας , τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο

Υποψηφιότητες 2015